Direct naar artikelinhoud

Mathias De Clercq gaat voor sjerp

Mathias De Clercq zal opnieuw de Gentse Open Vld- lijst trekken bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dat besliste het partijbestuur unaniem, meldt Open Vld Gent.

"Ik zal er samen met het volledige team alles aan doen om met een enthousiasmerend project voor Gent een stevige score te halen in 2018", zegt De Clercq (34), momenteel eerste schepen in Gent en Vlaams Parlementslid.

"Ik heb echt goesting om burgemeester te worden van de schoonste stad van het land. Het zou een hele eer zijn mochten de Gentenaars mij tot hun burgemeester kiezen. De Gentenaars zullen in 2018 een duidelijke keuze kunnen maken: tussen een socialistische kartelburgemeester en mezelf als kandidaat-burgemeester."

De Clercq trok ook in 2012 al de gemeenteraadslijst en behaalde toen 11.088 voorkeurstemmen. Zijn partij klokte af op 16,5 procent, goed voor negen zetels, en trad in een nieuwe bestuurscoalitie met het kartel sp.a-Groen, dat toen een absolute meerderheid van 26 zetels haalde. Schepen van Financiën, Feesten, Middenstand en Innovatie Christophe Peeters, die als derde op de lijst zal staan, stelt dat er nog niet met andere partijen is gepraat over de toekomst. "We zullen na de verkiezingen wel zien welke partij de meeste garanties biedt om ons liberale programma te realiseren."

Inhoudelijk zegt Open Vld na de zomer een "participatief traject" op te starten om haar stadscongres in het voorjaar van 2017 voor te bereiden.