© 112MeldingenLimburg

Superpooier uit Riemst blijft aangehouden op verdenking van wietteelt

De raadkamer in Tongeren heeft dinsdag de aanhouding bevestigd van de 53-jarige Erik Neven, die vrijdag in de cel vloog op verdenking van wietteelt. Vorige donderdag brak er een hevige brand uit in zijn appartement aan een loods op de Maastrichtersteenweg in Vroenhoven bij Riemst. Tijdens de bluswerken ontdekten de brandweer en de politie materialen om een wietplantage mee op te zetten.

De civiele bescherming ruimde de in beslag genomen materialen voor de wietplantage op. In april dit jaar werd na een stroompanne in de buurt in dezelfde loods, waar vroeger een dancing gevestigd was, een grote plantage van zo’n 3.000 planten ontdekt. Bij de brand van donderdagochtend raakten Neven zelf, zijn partner en twee kinderen licht bevangen door de rook.

In 2008 vluchtte de 53-jarige Erik Neven naar het West-Afrikaanse Senegal, nadat hij in België wegens het aanzetten tot prostitutie was veroordeeld. Hij kreeg 7 jaar cel. Hij werd in die periode door het gerecht als “superpooier” beschouwd, omdat hij in het Luikse maar liefst 29 bordelen 200 meisjes in dienst zou hebben gehad. Maandelijks zou hem dat 50.000 euro hebben opgebracht. In maart 2010 werd hij in Senegal opgepakt en aan ons land uitgeleverd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer