Direct naar artikelinhoud

De Soete en Braeckman achter de bar in 'Café Corsari'

De nieuwe dagelijkse talkshow die vanaf 15 oktober op Eén te zien zal zijn, zal Café Corsari heten. Het café opent de deuren in het Zuiderpershuis in Antwerpen.

Nadat de voorbije maanden nogal geheimzinnig gedaan werd over het nieuwe programma dat op Eén De laatste show moet doen vergeten, komen nu toch stilaan de eerste details naar boven. De naam bijvoorbeeld. Het programma heet Café Corsari, een eerbetoon aan de legendarische presentator. "Een kleine hommage aan een van de grote figuren van de openbare omroep", laat Tomas De Soete weten. "Maar wel subtiel, het is niet de bedoeling om elke dag expliciet aan de man te refereren. Wel aan zijn talent om pure en sterke televisie te maken."

De cafésetting past ook perfect bij het soort programma dat De Soete en Braeckman willen maken. "Een plek waar mensen elkaar ontmoeten en hun ervaringen van de voorbije dag delen", legt Freek Braeckman uit. "Maar waar ze ook vooruitblikken naar morgen. Van de politiek en de economie, via de cultuur en de kunst tot muziek en sport. Die onderwerpen moeten van Café Corsari een stamcafé maken dat ervoor zorgt dat je altijd later in je bed ligt dan je eigenlijk had gewild." De Soete en Braeckman maakten gisteren ook de locatie bekend. Het programma gaat elke avond live vanuit het Zuiderpershuis in Antwerpen, een locatie die alvast voor het volledige eerste seizoen wordt behouden.