Direct naar artikelinhoud

Inter schoffeert Milan met inlijven ex-AC-vedetten

Inter Milaan dat met Leonardo als nieuwe trainer een icoon van aartsrivaal AC Milan in huis haalt: dat zet kwaad bloed bij de rossoneri. En mogelijk stopt het daar niet, want Interpreses Massimo Moratti zou ook nog met andere ex-vedetten van AC aan het flirten zijn, zoals Kaká en Paolo Maldini. Moratti speelt zelf de vermoorde onschuld: ‘We kozen Leonardo niet om Milan te treiteren, maar omdat hij veel talent heeft en veel kan bereiken met Inter.’

Leonardo en Silvio Berlusconi: het was geen geslaagd huwelijk bij AC Milan. Als speler was de Braziliaan erg succesvol bij de rossoneri maar als trainer draaide het op niets uit. In mei 2009 volgde hij er Carlo Ancelotti op, die naar Chelsea vertrok. De kern die hij erfde was lang niet de kern waar Ancelotti of Massimiliano Allegri nu over beschikt, maar toch bestond eigenaar Berlusconi het om te beweren dat zelfs hij met AC Milan de scudetto had gewonnen. Wat bij Leonardo de repliek “alles wat niet op hem lijkt, heeft Berlusconi niet graag, net als Narcissus” uitlokte en hem zijn koffers deed pakken bij AC.

Kaká en Maldini

Net omdat dat ene jaar geen voltreffer bleek, zijn er fans die niet treuren om het ‘verraad’ van Leonardo. “Dan zijn we zeker van Inter verlost. Die gaan degraderen met Leonardo als trainer”, staat er op de forums. Intervoorzitter Moratti, die vorige week coach Rafael Benitez de bons gaf, zegt wel overtuigd te zijn over de kwaliteiten van de 41-jarige Leonardo. “Ik respecteerde en bewonderde Leonardo al lang. Toen het noodzakelijk was om Benitez te vervangen, was hij beschikbaar en konden we hem aan ons binden zonder onderhandelingen met andere partijen. Tijdens zijn actieve carrière merkte ik al dat hij erg intelligent is.”

De fans van AC moesten wellicht ook slikken toen ze hoorden welke naam Leonardo volgens de krant Corriere dello Sport liet vallen: Ricardo Kaká, nu bij Real maar jarenlang sterkhouder bij AC Milan. Maar Kaká zelf meldde op de website van de Koninklijke al dat er geen sprake is van een transfer. “De geruchten over Inter zijn fantasy-football. Ik ben gelukkig in Madrid en ik denk er niet aan om hier te vertrekken.” Ook zijn manager Ernesto Bronzetti lacht het gerucht weg. Volgens hem heeft Inter geen 50 miljoen euro veil voor de Braziliaan, Real laat hem niet voor minder gaan. Een andere naam die circuleert is die van Paolo Maldini, ook zo’n icoon van Milan, die in mei stopte met voetballen. Leonardo zou hem volgens La Gazzetta dello Sport in de technische staf willen opnemen. (VH)