© HBVL

© HBVL

© HBVL

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Bezoek delegatie zusterstad Pasewalk open voor iedereen

Iedereen is welkom voor deelname aan het programma voor het bezoek van een delegatie uit Pasewalk, de Duitse zusterstad van Halen. Van vrijdag 5 tot zondag 7 augustus is burgemeester Sandra Nachtweih samen met andere leden van Pasewalk in Halen te gast.

Luc Weyens

“Sinds 2001 brengen we om de twee jaar een bezoek aan elkaar”, zegt Julien Stroobants van de Zusterstadvrienden van Halen. “Onze verbroedering bestaat nu dus 15 jaar en het zijn steeds hartelijke ontvangsten. Vrijdag 5 augustus verwachten we een 30-tal Pasewalkers rond 18 uur in het hotel de Franse Kroon te Diest voor de kennismakingsavond."

"Op zaterdag 6 augustus bezoeken we het mijnmuseum in Beringen en de mijncité. In Leopoldsburg wordt ’s middags een gamellenmaaltijd genuttigd en maken we een busrit over het schietveld. De uitstap wordt afgesloten met een bezoek aan de Duitse en Poolse begraafplaats in Lommel. De opening van Halenkermis op de markt met het concert en vuurwerk beëindigt onze eerste bezoekdag."

"Op zondag 7 augustus is er de ontvangst in de Rietbron door onze burgemeester Erik Van Roelen en de aanwezige Halenaren. Een kennismakingsrondrit door Groot- Halen onder leiding van onze burgemeester eindigt aan De Pastorie in Zelem voor het middagmaal. Hierna is er individuele vrije tijd en ook nog een geleid bezoek aan Diest. Een gezamenlijk etentje in het hotel de Franse Kroon is de gelegenheid om de vriendschap met onze bezoekers te verstevigen. Iedereen is welkom om deel te nemen.” Info: julienstroobants@skynet.be, tel. 013.44.10.14, www.zusterstad-halen.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer