Direct naar artikelinhoud

‘Ganesha’ en ‘Sound of Music’ favorieten Vlaamse Musicalprijzen

Ganesha en The Sound of Music zijn de grote favorieten voor de Vlaamse Musicalprijzen 2010, die op 28 september worden uitgereikt.

De kanshebbers voor de award van ‘beste musical’ zijn Ganesha, The Sound of Music en Je Anne, de musical over Anne Frank. Ganesha is oorspronkelijk een Nederlandse musical die afgelopen seizoen een Vlaamse versie kreeg. De voorstelling gaat over twee vrouwen die een spirituele reis maken in India.

Deborah De Ridder, Maria in The Sound of Music, is genomineerd voor ‘beste vrouwelijke hoofdrol’. Anderen zijn Annie Mie Gils (Ganesha), Karin Jacobs (Ganesha), Peter Van de Velde (The Sound of Music), Koen Van Impe (Pippi zet de boel op stelten) en Timo Descamps (Ganesha).

Pippi zet de boel op stelten, een Nederlands-Vlaamse coproductie, kreeg drie no- minaties. Stany Crets werd genomineerd voor ‘beste regie’. De bewerking van Pluk van de Petteflet van Annie M.G. Schmidt is één keer genomineerd.

Ook het publiek mag zijn stem uitbrengen, met de Radio 2 Publieksprijs. Deelne- men kan via de site van de radiozender. Nieuw dit jaar is de prijs voor ‘beste Vlaamse amateurproductie’. De genomineerden: Bohemian Productions met Rent (Sint-Niklaas), Musicalcompagnie Mithe met I Love You, You’re Perfect (Leuven) en Toneelgroep Tros met Fame (Overijse).