© Photo News

Bondscoach Kevin De Weert laat niet in zijn kaarten kijken voor Rio

Kevin De Weert is momenteel op bezoek in de Tour de France. De bondscoach bezoekt er de Belgische renners en overlegt ook al even met hen over de Olympische Spelen. Vrijdag om 14u00 zal De Weert in Brussel de Belgische selectie bekendmaken.

Le Soir publiceerde de selectie woensdag al. Philippe Gilbert, Serge Pauwels, Greg Van Avermaet, Tim Wellens en Laurens De Plus zijn de vijf namen voor de wegrit in Rio, meent de Waalse krant te weten. De Weert weigert daar op te reageren. “Niet eerder als vrijdag om 14u00 mag ik van de Belgische bond de namen vrijgeven. Anders zou het ook geen zin hebben daar een persconferentie voor te organiseren. Eerder zag ik ‘mijn’ selectie ook al in de krant met Jan Bakelants in de plaats van De Plus. Het lijkt wel een sport om vroegtijdig de selectie te publiceren. Ik heb de namen al doorgegeven aan het BOIC, maar pas vrijdag mag ik het officieel maken, niet vroeger.”

Feit is dat Jan Bakelants de bui al voelt hangen. “Officieel weet ik nog niets”, zei hij na afloop van zijn tijdrit. “Maar ik ga er niet bij zijn. Dat voel ik wel aan. Ik heb donderdagochtend kort met de bondscoach gesproken, heel vluchtig, maar hij wou het niet lossen en wilde wachten tot vrijdag. Ik heb de stille boodschap wel begrepen. Het is jammer, ik weet dat ik niet goed ben in deze Tour, dat ik niet kon overtuigen, maar dat komt door mijn valpartijen. Ik was er graag bij geweest.”

Wellens, Van Avermaet, Gilbert en Pauwels lijken certitudes voor Rio. “Ik herhaal, ik kan er niet op vooruit lopen”, aldus De Weert, “Ik heb Tim bezig gezien in de Ronde van Polen, hij was echt sterk. Petje af voor de manier waarop hij daar wegrijdt bij de anderen, volhoudt en doorstoomt in zo’n weersomstandigheden. Ik hoop dat hij ook in warme omstandigheden zo’n prestatie kan leveren. En dan heb je ook Greg die hier een schitterende Tour reed. Met Gilbert heb ik gepraat in Polen. Hij rijdt op een hoog niveau en is enorm gemotiveerd, maar zoals ik al zei, vrijdag weten jullie meer op het persmoment.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer