Direct naar artikelinhoud

Ook aantal zitjes en vluchten blijft kelderen

Wereldwijd daalt het aantal vluchten deze maand met 5 procent ten opzichte van maart 2008. Dat blijkt uit cijfers van OAG, dat over de hele wereld vluchtgegevens registreert. Het is meteen de achtste opeenvolgende maand met negatieve groeicijfers. Het aantal zitjes daalde in diezelfde periode met 3,3 procent.

In absolute cijfers betekent de daling dat er deze maand 122.000 vluchten minder worden uitgevoerd, terwijl het aantal aangeboden zitjes liefst 9,8 miljoen eenheden onder het niveau van vorig jaar ligt.

In de VS maakt de luchtvaart nog een veel scherpere duik. Het aantal binnenlandse vluchten ligt er deze maand 9,2 procent lager dan in 2008. Ook de lowcostsector noteert een daling van 9 procent in de VS. In Europa ligt het aantal vluchten 4,1 procent lager, terwijl het aantal vliegtuigen dat naar of van Europa vliegt met 3,1 procent is gedaald.

Azië en Afrika houden het best stand, met een daling van 1,3 procent in Azië en een lichte stijging op het Afrikaanse continent (+ 0,3 procent).

(KRH)