Antropologen van de Universiteit van South Florida groeven enkele jaren geleden ook al overblijfselen van tientallen jongens op op het terrein van de Arthur G. Dozier-school voor jongens in Marianna, Florida.
Volledig scherm
Antropologen van de Universiteit van South Florida groeven enkele jaren geleden ook al overblijfselen van tientallen jongens op op het terrein van de Arthur G. Dozier-school voor jongens in Marianna, Florida. © REUTERS

27 graven gevonden bij beruchte jeugdinstelling Florida

Graafwerken voor een nieuw bouwproject in de Amerikaanse staat Florida moesten worden stilgelegd na een lugubere vondst. In de buurt van de beruchte openbare jeugdinstelling Dozier, die een geschiedenis heeft van misbruik en geweld, stuitte het graafbedrijf op wat waarschijnlijk 27 graven van leerlingen zijn. Als dat wordt bevestigd, dan betekent dat dat de teller van graven van jongens die omkwamen tijdens hun tijd in de instelling al op 82 staat. Onderzoekers en ex-leerlingen vrezen dat er nog veel meer zijn. 

5 reacties

  • antoin lebeuf

    5 jaar geleden
    Al die jeugdinstellingen in noord amerika hebben zulk verleden. Canada is zelfs nog erger hoe ze indianen probeerden assimileren
  • Paul van de velde

    5 jaar geleden
    Misschien ook eens opgravingen doen in en rond de kloosters en andere instellingen waar kinderen verbleven. Wanneer je in het verleden een ongewenst kind kreeg ging je het in het klooster afgeven. Wat er daarna met de kinderen gebeurde is nog steeds een raadsel.
  • Rene Dannau

    5 jaar geleden
    net de serie A American horror story maar in het echt.
  • johanneke li

    5 jaar geleden
    Zelfs voor die officiele doden is het onbegrijpelijk dar ze niet op een volwaardig kerkhof werden begraven?!
  • Nico Lietaert

    5 jaar geleden
    Waarom werd daar nooit ingegrepen?