Slachtoffer kreeg keel overgesneden en in brand gestoken

© BELGA

Het hof van assisen van Namen heeft dinsdagavond Patrick Feret en Stéphane Jadot schuldig bevonden aan doodslag op Agnès Hubert. Feret kreeg 30 jaar cel, Jadot moet levenslang de cel in. Beide mannen werden beschuldigd van de barbaarse roofmoord op de 51-jarige Agnès Hubert op 19 januari 2014 in haar woning in Mont à Godinne (Yvoir). Het slachtoffer werd gevonden met overgesneden keel en was deels verkoold doordat de daders haar in brand hadden gestoken.

adm

Op de avond van de feiten logeerden bij Agnès Hubert twee kinderen van een buurvrouw van 6 en 12 jaar oud. De oudste legde later aan de politie uit dat de 31-jarige Jadot en de 40-jarige Feret bij de vrouw kwamen aankloppen, ze zich installeerden en wijn dronken en rookten. Later vroegen ze haar om hen te volgen naar de keuken omdat ze haar wilden spreken.

Een van de mannen doorzocht daarop een schuif met bestek en nam er een mes uit om Hubert mee te bedreigen en eiste geld van haar. Ze wilden de code van haar bankkaart om geld af te halen. De oudste jongen hoorde het gesprek, werd bang en vluchtte met zijn kleine broertje naar een kennis, waar ze hun moeder belden, die later de politie op de hoogte bracht.

De hulpdiensten vonden de vrouw terug met de keel overgesneden over een lengte van tien centimeter en het lichaam deels verkoold. Uit het onderzoek bleek al snel dat de daders Jadot en Feret waren.

Volgens de advocaat van de burgerlijke partijen hebben beide mannen samen deelgenomen aan de slachtpartij. “Er was geen sprake van een dader en een toeschouwer. Het waren twee mannen in actie”, luidde het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen