Direct naar artikelinhoud

Josse De Pauw op Theater aan Zee

Het Oostendse zomerfestival Theater aan Zee heeft zijn programma gepresenteerd. Het festival pakt uit met een hele serie klinkende namen, waaronder Warre Borgmans, Josse De Pauw en theatercollectief de Roovers. De Roovers zijn de centrale gast en mochten mee het theater- en muziekluik vormgeven. Warre Borgmans kruipt in de huid van Hamlet. Josse De Pauw brengt in An Old Monk hulde aan jazzpianist Thelonious Monk.

Naast de bekende namen zullen ook heel wat jongeren voorstellingen brengen. Bezoekers kunnen naar danssolo's van Erik Eriksson en naar groepsspektakels van Tabea Martin. Muziekliefhebbers kunnen naar Stan Lee Cole, The Broken Circle Bluegrass Band, het rapcollectief NoMoBS en een soloconcert van Frank Vander linden. Ook de boekenliefhebber zal zijn gading vinden. In Uitgelezen aan Zee, het boekenprogramma van Vooruit en De Morgen, komen Wim Helsen, Filip Joos, Maaike Cafmeyer en Freek Braeckman praten over hun favoriete boeken.

De uitvalsbasis wordt cc De Grote Post, waar het festival een permanente stek krijgt. Theater aan Zee vindt plaats van 1 tot 10 augustus.