Direct naar artikelinhoud

Legendarisch Café Métropole sluit (tijdelijk) de deuren

Café Métropole, een monument aan het Brussel De Brouckèreplein, zal vanaf 1 mei gedwongen de deuren sluiten. Verwacht wordt echter dat er redelijk snel een nieuw etablissement zal herrijzen.

De sluiting is niet naar de zin van de huidige huurders, de gebroeders Achedjian. Café Métropole is dan ook een erg goed draaiende zaak, maar de eigenaar - en tevens de directie van het bijbehorende gelijknamige luxehotel - heeft laten weten het huurcontract niet te verlengen.

"Café Métropole is een echt instituut en een van de enige zaken die leven brengen op het De Brouckèreplein. Nadat we meermaals het huurcontract probeerden te verlengen, moeten we onze activiteiten helaas stopzetten", betreurt directeur Fernando Rodrigues. "Na meer dan dertig jaar loyale dienst heeft Hotel Métropole ons zelfs niet gezegd welke bestemming het aan de plek wil geven."

De directie was gisteren niet bereikbaar voor commentaar, maar het hotel zou eventueel zelf geïnteresseerd zijn om de zaak uit te baten. Horecazaken in de buurt zijn zeer verbaasd over het nieuws. Zij hebben nooit iets gemerkt van wrevel tussen de huurders en de eigenaar.