Direct naar artikelinhoud

Voetbal Rosell volgt Laporta op als Barçavoorzitter

De 46-jarige ondernemer Sandro Rosell is de nieuwe voorzitter van de Spaanse topclub FC Barcelona. Bij de Spaanse landskampioen volgt Rosell aftredend voorzitter Joan Laporta op nadat hij zondag de verkiezingen voor het felbegeerde voorzitterschap ruim gewonnen had. Rosell eindigde met 61,35 procent van de stemmen achter zijn naam ver voor zijn medekandidaten Agusti Benedito, Marc Ingla en Jaume Ferrer. Op 1 juli treedt hij officieel in dienst als voorzitter van de Blaugrana’s. Traditioneel staat het aantreden van een nieuwe sterke man bij de Spaanse topclubs gelijk aan de aankoop van een resem nieuwe spelers. Bij Barça staat alvast jeugdproduct Cesc Fabregas (Arsenal) hoog op het verlanglijstje.

Zwitsers gerecht bevestigt recordboete voor Mutu

Het gaat niet goed met de 31-jarige Roemeense aanvaller Adrian Mutu. Nadat hij in januari voor negen maanden geschorst werd na een positieve dopingplas, bevestigde het Zwitserse gerecht gisteren dat het Roemeense enfant terrible een recordboete van 17,1 miljoen euro moet betalen aan zijn ex-werkgever Chelsea. Mutu werd in 2004, terwijl hij bij het Engelse Chelsea onder contract stond, betrapt op het gebruik van de illegale drug cocaïne. Hij kreeg een schorsing en werd door zijn toenmalige werkgever aan de deur gezet. Bovendien eiste Chelsea, dat het jaar voordien voor Mutu 24 miljoen euro betaald had aan Parma, een deel van die transfersom terug van de speler.

Trainer Ost verlengt contract bij AS Eupen

Het bestuur van de kersverse voetbaleersteklasser AS Eupen heeft het contract met zijn Brusselse trainer Danny Ost met één jaar verlengd. Ook assistent-coach Egide Forthomme is komend seizoen nog aan de slag bij Eupen. Ost kwam bij Eupen terecht in november 2008 toen de club op de laatste plaats stond in tweede klasse. Hij zorgde voor het behoud, en een jaar later dwong hij via de eindronde de promotie naar eerste klasse af.

Atletiek

Bultheel loopt derde snelste Belgische tijd ooit op 400m horden

Michaël Bultheel heeft maandag op de atletiekmeeting Memorial Josefa Odlozila in Praag de 400m horden gewonnen. Zijn tijd van 49.41 is de derde snelste Belgische tijd ooit. Enkel Marc Dollendorf (48.91) en Jean-Paul Bruwier (49.09) liepen ooit sneller, allebei in 1996. Het vorige persoonlijke record van de bijna 24-jarige Bultheel stond op 49.67, vorig jaar gelopen op het WK in Berlijn. De West-Vlaming, die vorig jaar brons pakte op de Universiade, won in Praag voor de Jamaicaan Josef Robertson (50.18) en de Rus Aleksandr Derevyagin (50.32). Bultheel verzekerde zich eerder al van een ticket voor het EK in Barcelona, dat van 26 juli tot 1 augustus gehouden wordt.