Te lang in beeld, weg Emmy-nominatie voor "beste bijrol"

Acteur Peter MacNicol mag zijn nominatie voor de Emmy's vergeten. MacNicol was genomineerd in de categorie "beste bijrol" voor zijn vertolking in de HBO-serie "Veep". Volgens de Television Academy, die de Emmy's organiseert, is hij echter te lang in beeld om nog van een bijrol te kunnen spreken.
©IFC Films/Courtesy Everett Collection

Afgelopen week raakte bekend dat MacNicol voor zijn rol als Jeff Kane in "Veep" kans maakte op een Emmy. Nu laat de Television Academy in de Los Angeles Times weten dat hij strikt genomen geen bijrol speelt in die reeks.

MacNicol is in vijf van de tien afleveringen van "Veep" te zien. Volgens de Emmyregels is er enkel sprake van een bijrol wanneer een acteur/actrice in minder dan de helft van de afleveringen binnen eenzelfde seizoen opduikt.

Op het moment dat er over de nominaties werd beslist was MacNicol slechts in vier afleveringen opgedoken. Volgens een woordvoerder van HBO had niemand verwacht dat hij ook later in de reeks nog te zien zou zijn. "Veep" was op het moment van de nominaties immers nog niet volledig gemonteerd.  Pittig detail: MacNicol was in die cruciale vijfde aflevering slechts tien seconden in beeld.

De Television Academy betreurt de gang van zaken maar benadrukt dat dit voorval niets afdoet aan "zijn fenomenale acteerprestatie". MacNicol heeft trouwens al een Emmy in ontvangst mogen nemen. Hij won de belangrijkste televisieprijs ter wereld in 2001 voor zijn rol in "Ally McBeal".

Meest gelezen