Direct naar artikelinhoud

Cercle kan play-off III niet meer ontlopen

Cercle verloor kansloos van AA Gent, en kan de play-off III alleen nog met een mirakel ontlopen.

"Onze eerste helft was slecht. We lieten ons voorin aftroeven door de sterke en krachtige verdedigers van Gent", analyseerde Cercletrainer Foeke Booy achteraf. "Onze aanvallers brachten te weinig en we leden te veel balverlies, waardoor we moeilijk onder de druk uit kwamen. Na rust voetbalden we beter. Er waren ook kansen, maar als je niet scoort, kun je niet winnen."

"We waren de weg kwijt", aldus Booy. "We houden er nu beter rekening mee dat we play-off III niet meer kunnen ontlopen. De druk moet weg. Na Charleroi kenden we een zware dag. Het was stil, maar er is nog een strohalm, hè."

Dat Cercle veroordeeld is tot play-off III hoeft geen betoog. Hoewel de Vereniging mathematisch nog kans maakt op play-off II, berusten de spelers van groen-zwart na de nederlagen tegen Charleroi en AA Gent in hun lot. "Eigenlijk was het na de verliesbeurt in Charleroi al zo goed als voorbij", was Evens eerlijk na de 2-0-nederlaag in Gent. "Play-off III komt dichterbij, al wacht er ons op donderdag nog een mooie wedstrijd. De Brugse derby staat toch los van alles: daar moeten we laten zien wat we kunnen en wat vertrouwen opdoen voor de degradatiestrijd die volgt."

Aan twaalf goals zit hij intussen, Ilombe Mboyo. Tegen Cercle werkte de aanvoerder van AA Gent een knappe voorzet van Coulibaly in doel. "Gescoord en een assist, niet slecht", grijnsde Mboyo. "Al is het geen obsessie. Ik ben vooral blij voor de ploeg én voor Eli. Zijn assist mocht er zijn. Na mijn doelpunt ben ik hem gaan bedanken. De voorbije weken spraken Eli en ik af en toe met elkaar. Hij steunde me steeds, ondanks zijn situatie. En ik gaf hem ook vertrouwen. Hij is op de goede weg. Trouwens, ik hoop dat Cercle in eerste klasse blijft. Echt waar. Ik heb veel respect voor hen. Cercle probeerde te voetballen en groef zich niet in."