Direct naar artikelinhoud

Pas maandag nieuwe datum voor uitgestelde wedstrijden eerste klasse

De kalendercommissie van de voetbalbond vergaderde gisteren samen met het ministerie van Binnenlandse Zaken om een nieuwe datum te vinden voor de negen uitgestelde competitiewedstrijden. Voorzitter Steven Van Beethoven zegt hij pas maandag de datums zal bekend maken.

Het gaat om de wedstrijden GBA-AA Gent, Lokeren-Cercle, Westerlo-Lokeren, Charleroi-GBA, Eupen-Zulte Waregem, KV Mechelen-Kortrijk, Genk-STVV, Standard-KV Mechelen en STVV-Cercle Brugge.

“Er is één punt waar ik nu niet wil over uitweiden, maar waar we nog even tijd voor nodig hebben”, zegt hij. Mogelijk wil de kalendercommissie de uitspraak van het beroepscomité afwachten in de zaak-Charleroi. Die club liep een 0-5-forfaitnederlaag op tegen Cercle Brugge. Ook STVV kreeg bij wijze van straf een 0-5 aangesmeerd tegen KV Mechelen en ging in beroep.

Van Beethoven gaf al het signaal dat de play-offs, die normaal op 18 maart beginnen, mogelijk met enkele weken worden verschoven, zoals KV Mechelen - dat vijf inhaalwedstrijden te goed heeft - had gevraagd. Maar gisteren wilde Van Beethoven daar geen commentaar over kwijt. “Ik doe helemaal niet mysterieus, ik wil gewoon vermijden dat er nu een discussie zou losbarsten over een hypothetische kwestie. Het is een moeilijke oefening, maar problemen zijn er om opgelost te worden. Wij zetten ons werk voort in alle rust en sereniteit, waarbij we rekening houden met alle nog lopende procedures en met het bondsreglement. Dat bepaalt dat inhaalwedstrijden op de eerst mogelijke speeldag, en in de juiste volgorde, moeten worden gespeeld.”

Wordt dus maandag vervolgd. (VH)