Foutgeparkeerde dealer leidt speurders naar groot drugspand

© mvn

De politie ontdekte een grootschalig drugspand in het centrum van Brugge. Die ontdekking gebeurde omdat de spilfiguur verkeerd geparkeerd stond. In zijn wagen werden zakken drugs gevonden. Nog niets in vergelijking met wat de politie in huis vond.

Tim Lescrauwaet

Wie drugs dealt, trekt beter niet de aandacht. En al zeker niet die van de politie. Maar dat had Benny D., een twintiger uit Brugge, niet helemaal goed begrepen. Donderdagmiddag parkeerde hij zijn wagen verkeerd vlakbij een pand dat hij gebruikte om drugs op te slaan en te verkopen. Enkele werkmannen belden de politie omdat de auto in hun weg stond. Zonder dat ze het wisten, hielpen ze de politie op die manier een grote drugsdealer klissen.

Toen de politie ter plaatse kwam, bleek dat de wagen niet gesloten was. Een van de agenten ging dan ook in de auto op zoek naar gegevens van de eigenaar. Maar in plaats daarvan vond hij een aanzienlijke hoeveelheid weed: twee zakken met daarin telkens 250 gram. Benny D. had die blijkbaar achteloos in zijn auto laten liggen.

De hoeveelheid was niet bedoeld voor eigen gebruik. Maar dat bleek uiteindelijk nog maar een peulenschil te zijn van wat Benny D. (26) effectief bezat en verkocht. De politie spoorde de man op en kon achterhalen dat hij in een pand in Verbrand Nieuwland in Brugge - de straat waar hij ook verkeerd geparkeerd stond - verbleef.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen