© IMAGEGLOBE

Mario Götze keert terug naar Borussia Dortmund

Mario Götze keert na drie seizoenen bij Bayern München terug naar zijn jeugdliefde Borussia Dortmund. Dat hebben beide Duitse topclubs donderdag bekendgemaakt op hun website. Behoudens medische testen legt de vicekampioen in de Bundesliga de 24-jarige aanvallende middenvelder vast tot medio 2020.

Volgens de Duitse media zou Dormund zo’n 22 miljoen euro neergeteld hebben om de veelzijdige aanvaller terug te halen naar het Signal Iduna Park. ‘Götzinho’ lag nog tot medio 2017 onder contract bij Bayern, dat in 2013 een transfersom van 37 miljoen euro ophoestte voor de middenvelder.

In 2009 tekende Götze zijn eerste profcontract bij Borussia Dortmund, waar hij ook zijn opleiding genoot. De Duitse international (56 caps, 17 doelpunten) verdedigde de geel-zwarte kleuren van de Borussen tot 2013, waarna hij de overstap naar rivaal Bayern München maakte. Götze veroverde met de ‘Rekordmeister’ drie landstitels en twee bekers in Duitsland, maar zat vaker op de bank dan hem lief was.

“Götze is een clubspeler en op amper 24-jarige leeftijd één van de beste creatieve middenvelders van Europa”, steekt sportief directeur Michael Zorc de loftrompet over zijn ‘nieuwe’ aanwinst. “Hij had meerdere opties, maar keert toch terug naar huis. Daarmee heeft hij zeker niet voor de makkelijkste weg gekozen.”

Götze, die 44 doelpunten en 55 assists gaf in 156 wedstrijden in de Bundesliga, was met Duitsland actief op het voorbije EK, het WK 2014 en EURO 2012. In 2014 bezorgde hij de Duitsers de wereldtitel door in de verlengingen het enige doelpunt in de finale tegen Argentinië te scoren.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer