Direct naar artikelinhoud

Grieken hebben geen openbare omroep meer

De Griekse regering heeft beslist om met ingang van gisteren de openbare tv- en radio-omroep ERT te sluiten. In de loop van de komende maanden zou de omroep opnieuw van start gaan, maar met veel minder personeel. Bijna 3.000 medewerkers zouden hun baan verliezen. Het personeel van de ERT heeft ontzet gereageerd en is van plan het centrale omroepgebouw in Athene te bezetten. De ERT heeft drie nationale tv-zenders, 7 nationale en 19 regionale radiozenders.

Werkloze Italiaan springt uit raam om ontruiming

Omdat hij dreigde uit zijn woning gezet te worden, is een werkloze Italiaan van 32 de dood tegemoet gesprongen. Hij woonde nabij Savona samen met zijn invalide broer en zijn moeder. Hij sprong van de derde verdieping naar beneden na een ontruimingsbevel. Een winkelier heeft zich maandag van het leven beroofd omdat hem een uitbatingsvergunning was geweigerd. Hij stak zich in brand in het gemeentehuis van Ercolano en sprong daarna van het balkon.

14 doden bij zelfmoordaanslag in Kaboel

Voor het Afghaanse Hooggerechtshof in Kaboel, in de buurt van de VS-ambassade, zijn bij een zelfmoordaanslag minstens 14 doden en 38 gewonden gevallen, meldt het Afghaanse ministerie van Binnenlandse Zaken. Een zelfmoordterrorist liet zijn wagen rond 16.30 uur plaatselijke tijd ontploffen voor het Hooggerechtshof, waar zich veel werknemers van het instituut bevonden. Het merendeel van de slachtoffers zijn werknemers van het Hof. Onder de slachtoffers zijn ook vrouwen en kinderen.