Direct naar artikelinhoud

Verzachtende omstandigheden

3 producten om de winterprik heelhuids door te komen

GEDAAN MET RODE WANGETJES

Wie last heeft van couperose krijgt 's winters door de grote warmteverschillen, nog sneller last van een rode gezichtshuid. Active Age Concentrate Couperose van Susanne Kauffmann (81 euro, blos-shop.com) belooft resultaat na vier weken van tweemaaldaags gebruik: minder irritatie en roodheid en minder beïnvloeding door externe factoren.

BOTERBEKJE

De huid van je lippen is dunner en gevoeliger dan elders, waardoor extra hydratatie en een uv-beschermende film geen overbodige luxe zijn. De Butterstick Lip Treatment van Kiehl's (19 euro) combineert citroen- en kokosnootolie in een balsem met SPF 25 die 12 uur hydratreert. Beschikbaar in vijf licht transparante kleurvariaties.

VOOR BIJNA ALLES GOED

De universele balsem van het Belgische Cîme biedt soelaas bij een pak ongemakken. Dankzij een combinatie van chiuriboter en essentiële oliën uit de Himalaya kan de stevige crème met zijn kruidige geur kloven verhelpen, spieren versoepelen en veel meer. 's Zomers helpt het ook tegen beten en allergische reacties. Himalaya 29°N-81°E, 14,75 euro via cime-skincare.com.

Ga voor donker

De populairste lipkleur van het moment? Hoe donkerder, hoe beter. Dior make-updesigner Peter Philips gaf modellen zwarte lippen tijdens de wintervoorstelling van het Franse kledingmerk en in de make-upcollectie voor het grote publiek voegde hij een donkere kleur tussen bordeaux en bruin toe (1. Dior Addict Sophisticated, 38,50 euro). Online oogst it-girl Kylie Jenner succes én winst met haar matte vloeibare lipglosses in nude- én in bijna zwarte tinten. Pinteresters zijn ook helemaal tuk op 2. Retro Matte 'High Drama' Liquid Lipcolour (24,50 euro), een dramatisch donkerrode matte lipgloss van M.A.C. Die blijft nog lang zitten ook.

Wellness met gemak

Net zoals je via apps als The Fork restaurants en promoties kunt vinden en rechtstreeks kunt reserveren, verzamelt Treatwell schoonheids- en wellnesszaken van het land. Bedoeling van het in 2008 in Londen opgerichte bedrijf is om voor elke voorkeur en elk budget het geknipte salon te kunnen vinden. Via de applicatie en de kleurrijke site is het makkelijk zoeken en reserveren en kun je van promoties en kortingen genieten. Treatwell.be.