Direct naar artikelinhoud

'Anderlecht deed bod op Depoitre'

Anderlecht wil versterking in de spits en denkt daarbij aan Laurent Depoitre (28), die vaak op de bank zit bij Porto. De Portugezen happen echter niet toe.

"We hebben een bod gekregen op Laurent Depoitre. Anderlecht wil hem." Niet onze woorden, wel die van Pinto Da Costa, voorzitter van FC Porto. Om twee redenen een opvallende uitspraak. Ten eerste omdat Anderlecht afgelopen zomer nog ontkende dat het de spits wilde. Ten tweede omdat Depoitre dit seizoen al voor AA Gent en Porto gespeeld heeft, waardoor hij volgens de regels van de wereldvoetbalbond FIFA dit seizoen niet meer voor een nieuwe ploeg kan uitkomen.

Dat laatste doet vermoeden dat Anderlecht Depoitre wil aantrekken met het oog op volgend seizoen. Lukasz Teodorczyk zal - ook als Anderlecht de optie in zijn huurcontract licht - hoogstwaarschijnlijk niet houdbaar zijn. Alleen lijkt Porto voorlopig de boot af te houden. "Zelfs voor de match van maandag (toen Depoitre scoorde, NVK/MJR) dachten we niet aan zijn vertrek. En blijkbaar terecht, hij kan nog nuttig zijn voor ons."

Sowieso trekt Anderlecht deze winter nog een nieuwe spits aan. Het Zweedse Fotbollskanalen meldt dat Mikael Ishak (23) van Randers in beeld is. Hij is binnen zes maanden einde contract. Hamdi Harbaoui stuurt intussen aan op een vertrek. Charleroi is een optie, al verkiest de Tunesiër een vertrek naar het buitenland.