Direct naar artikelinhoud

Martínez gunt Nainggolan zijn terugkeer

In een interview met VTM heeft Belgisch bondscoach Roberto Martínez de deur weer opengezet voor Radja Nainggolan. Maar roken mag hij nog steeds niet.

De middenvelder van AS Roma werd in november niet geselecteerd voor de interlands tegen Nederland en Estland, hoewel hij fit was. Het is een publiek geheim dat dit te maken had met zijn levensstijl en met het feit dat Nainggolan een maand eerder een oefenwedstrijdje speelde bij Roma, terwijl hij niet inzetbaar was voor de Rode Duivels.

Martínez ging vorige week maandag kijken naar AS Roma-AC Milan. "Ik zag Radja aan het werk in een heel intense match. Hij maakte de winning goal en ik zag wat ik wou zien. Ik wil onder de indruk geraken. Natuurlijk vormt de levensstijl een belangrijk onderdeel van het leven van een profvoetballer. Maar ik beoordeel een ervaren speler als Radja op zijn werk en zijn prestaties."

Na de match sprak Martínez met Nainggolan, maar dat gesprek stelde de Rode Duivel blijkbaar niet helemaal gerust. Ten onrechte, zo blijkt nu. Op een hotelkamer met balkon om te roken moet hij evenwel niet rekenen.

"Als je deel uitmaakt van een team, zijn er regels die je moet volgen. Dat is belangrijk", besluit Martínez.