Direct naar artikelinhoud

'Blue Silence' valt in prijzen op filmfestival Istanbul

Blue Silence, het speelfilmdebuut van de Belgisch-Koerdische regisseur Bülent Öztürk, heeft drie prijzen en een speciale vermelding gekregen op de 36ste editie van het Istanbul Film Festival.

De film kreeg in de Turkse stad onder meer de speciale prijs van de jury, goed voor 15.140 euro. Daarnaast gingen ook de prijs voor het beste debuut en de prijs voor het beste scenario naar Blue Silence. Ten slotte kreeg de film nog een speciale vermelding van de jury van de FACE-filmprijs, die uitgereikt wordt door de Raad van Europa. Eerder deze week ging Blue Silence in wereldpremière in Istanbul.

In zijn debuutfilm vertelt regisseur Bülent Öztürk het verhaal van Hakan, die dankzij de hulp van Ayla, een verpleegster in het militair ziekenhuis waar hij verblijft, herstelt van een posttraumatische stressstoornis. Met een eremedaille op zak wordt hij er ontslagen.

Eenmaal terug in zijn oude flat dreigt de ex-militair kopje-onder te gaan in zijn herinneringen. Na een ontmoeting met zijn dochter en een onverwacht bezoek van Ayla zoekt Hakan een van zijn vroegere dienstmakkers op.

Bij ons is de film waarschijnlijk ten vroegste dit najaar te zien.