© eva

Nieuwe windturbines in Millen en Genoelselderen

Terwijl energiemaatschappij Limburg Win(d)t volop bezig is met de funderingswerken van drie windturbines langs de E313 in Genoelselderen, kreeg de gemeente Riemst ook van Eneco een aanvraag om even verderop tussen Millen en Elst drie molens op te richten. Vanavond is er daarover in Millen een infoavond.

eva

Eneco wil langs de E313 tussen Millen en het gehucht Elst drie windturbines oprichten, die jaarlijks het energieverbruik van ongeveer 6.600 gezinnen moeten opleveren. “De turbines komen in een gebied dat op het ‘Windplan Limburg’ aangeduid werd als voorkeurszone”, luidt het bij Eneco. Nog tot 28 november loopt er een openbaar onderzoek en op verzoek van het gemeentebestuur organiseert Eneco vanavond een infomoment en tentoonstelling van 16 tot 19 uur in Eethuis - IJssalon Greetje aan de Tripelenweg 10 in Millen. Medewerkers van Eneco geven er een toelichting over het project en staan ter beschikking voor vragen.

Ondertussen is het project van Limburg Win(d)t tussen Membruggen en Genoelselderen volop in uitvoering. Zodra de funderingswerken klaar zijn, is het wachten op de levering van de mast, gondel, hub en wieken. Dat zal voor begin volgend jaar zijn. Dan gebeurt de eigenlijke opbouw. Als alles volgens planning verloopt, zullen deze windturbines hun eerste groene stroom produceren in de lente van 2017.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer