Direct naar artikelinhoud

Pharrell Williams maakt videoclip van 24 uur

Voor zijn nieuwe single 'Happy' heeft zanger Pharrell Williams met hulp van zijn fans een videoclip gemaakt van maar liefst 24 uur.

De fans van de Amerikaanse zanger en producer konden filmpjes van zichzelf insturen die vervolgens gebruikt werden in de clip. De beelden tonen mensen die de tekst van het nummer lippen in Los Angeles. Het vier minuten durende nummer wordt steeds herhaald, waarbij je telkens bij het begin van een nieuwe herhaling een nieuwe danser op een nieuwe locatie te zien krijgt.

Met een grote klok kun je vooruit of achteruit scrollen tussen de verschillende beeldfragmenten. Iedereen kan ook zijn eigen favoriete fragmenten delen op Twitter of Facebook. De 24 uur durende clip is helemaal te bekijken op de website 24hoursofhappy.com.

Wie genoeg tijd en geduld heeft om de lange videoclip te zoeken, kan Pharrell Williams zijn eigen nummer zien zingen. Ook bekende Amerikanen als Jamie Foxx, Tyler The Creator en Magic Johnson duiken in de videoclip op.

De interactieve clip van 'Happy' is het meest recente voorbeeld van muzikanten die nieuwe paden inslaan. Deze week werd een nieuwe clip gemaakt bij 'Like a Rolling Stone' van Bob Dylan. Die clip legt de interactieve lat wel hoger in vergelijking met wat Pharrell Williams doet: de videoclip bestaat uit zestien verschillende kanalen waartussen je naar hartenlust kan zappen. Op elk kanaal zie je mensen het iconische nummer van Dylan lippen.