Direct naar artikelinhoud

Geschillencommissie bevestigt: coach Maes twee speeldagen geschorst

Lokerentrainer Peter Maes kon gisteren in Brussel geen strafvermindering afdwingen. De Geschillencommissie van de bond bevestigde de twee speeldagen schorsing die het bondsparket gevorderd had. Maes beslist vandaag of hij in beroep gaat.

Maes was zondag bij de rust van Lokeren-Genk naar de tribune verwezen, omdat hij in de eerste helft de strafschopfout op Gorius op een monitor van tv-zender Telenet ging bekijken, wat tegen de regels is. Hij negeerde ook de eerste oproep van de vierde ref om terug naar de bank te keren.

Volgens het rapport van scheidsrechter Tim Pots zou Maes voor de rust ook al drie keer ostentatief zijn ongenoegen over de arbiter geuit hebben.

De Geschillencommissie bekeek gisteren met Maes de penalty en de tv-beelden waarop hij de instructies van de ref negeert. "U ziet: geen penalty", kwam Maes tussen, en hij beklemtoonde dat de monitor heel dicht bij de bank stond. "Dat is de kat bij de melk zetten. Ik was me van geen kwaad bewust."

Na beraadslaging toonde de Geschillencommissie weinig begrip en bevestigde de sanctie. Ook het verleden van Maes, die al vaak op het matje moest wegens commentaar op de scheidsrechter, speelt allicht mee. "Uw dossier is vrij dik", had de Geschillencommissie opgemerkt.