Direct naar artikelinhoud

Robbie McEwen redt vrienden van verstikking

Robbie McEwen heeft het afgelopen weekend twee Australische vrienden van de verstikkingsdood gered. McEwen was te gast op een benefietevenement, dat werd georganiseerd door de voormalige Australische rugbyspeler Mat Rogers. Het gezelschap bevond zich op een boot die met een zeil was afgedekt om noodweer te trotseren.

“Plots voelde iedereen zich onwel”, vertelt Rogers. “Eén van m’n vrienden zei voor een voedselvergifitiging te vrezen, een andere klaagde over een veel te hoge hartslag. Maar toen viel er iemand flauw; Robbie McEwen begreep onmiddellijk wat er aan de hand was.”

Volgens Rogers werd iedereen het slachtoffer van koolstofmonoxidevergiftiging, als gevolg van het feit dat het gezelschap zich onder het afdekzeil op de boot bevond. “Robbie haalde meteen het zeil weg. Kennelijk had hij er geen last van. Dat is waarschijnlijk het gevolg van zijn hoogtetraining, waardoor hij meer rode bloedcellen en dus een beter zuurstoftransport heeft. Ik wil er niet aan denken wat er gebeurd zou zijn als we Robbie niet bij ons hadden gehad.”(MG)