Direct naar artikelinhoud

Controversiële arts geneest Mirallas

Kevin Mirallas (25) gaf in de Engelse kranten toe dat hij een wel erg vreemde behandeling aan de hamstrings heeft ondergaan bij de beroemde Duitse dokter Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt. De Rode Duivel kreeg wellicht injecties met Actovegin, een product dat uit kalfsbloed wordt gedestilleerd en zelfs even op de dopinglijst stond. De dokter gebruikt in zijn spuiten soms zelfs extracten uit de kam van een haan.

"Ik herviel in mijn blessure en de staf van Everton had alles geprobeerd", aldus Mirallas. "Via mijn beste vriend in het voetbal, Daniel Van Buyten kwam ik bij Müller-Wohlfahrt terecht. Hij is ook de clubarts van Bayern, dus hij moet wel een goede, betrouwbare dokter zijn. Hij heeft bij mij in elk geval goed werk verricht. Ik weet niet wat hij juist injecteerde, maar vanaf de eerste prik voelde ik verbetering, het was ongelooflijk. Ik hoop dat ik nu eindelijk verlost ben van die kleine, vervelende blessures en enkele wedstrijden op rij kan spelen."

Müller-Wohlfahrt staat in de sport bekend om zijn alternatieve geneeswijzes. Heel wat bekende artiesten, voetballers en atleten, onder wie olympisch kampioen Usain Bolt en Engels kapitein Steven Gerrard, stonden ooit in zijn klantenbestand.