Direct naar artikelinhoud

Nieuwe aanwijzingen tegen vader vermoorde Younes

Het parket van Henegouwen heeft na doorgedreven sporenonderzoek nieuwe bezwarende elementen gevonden tegen Mohamed Jratlou, de vader van de 4-jarige Younes uit Le Bizet, die in 2009 werd vermoord. Dat schrijft Het Laatste Nieuws. De 70-jarige vader, die al 9 maanden in voorhechtenis zit, blijft elke betrokkenheid ontkennen.

Op het lichaam van de kleuter en in de wagen van het echtpaar Jratlou zouden vezels zijn teruggevonden van kleding die Mohamed en zijn vrouw Naïma (44) droegen in de nacht van 25 op 26 oktober 2009. Toen verdween hun 4-jarige zoon Younes na een zware ruzie tussen zijn ouders in hun woning in het Henegouwse dorpje Le Bizet. Twee weken later werd de kleuter dood aangetroffen in de Leie bij Komen.

De aanwezigheid van de kledingvezels zou erop wijzen dat het echtpaar Jratlou het lichaam van hun zoontje vervoerd heeft toen hij al overleden was. Onderzoek op het lichaampje van de kleuter zou dan weer aantonen dat hij zwaar werd toegetakeld: eerst is hij in het gezicht geslagen, daarna werd zijn borstkas ingedrukt. Uit afgeluisterde gesprekken tussen Mohamed en zijn echtgenote zou blijken dat Naïma haar man beschuldigt van het doden van hun zoon.

Het echtpaar heeft altijd volgehouden dat het jongetje zelf onopgemerkt het huis verliet terwijl zij ruzie maakten. Sinds de verdwijning van hun zoon heeft het parket hen voortdurend ondervraagd. In november 2010 werd het koppel in verdenking gesteld van doodslag en naar de gevangenis gestuurd. Moeder Naïma kwam enkele weken later weer vrij, maar bleef verdacht van medeplichtigheid. Vader Mohamed zit nog steeds opgesloten.

De man liep voor en na de verdwijning van zijn zoon in de kijker door zijn vreemd gedrag. Een dag voor de zware ruzie probeerde hij zijn vrouw en twee zoontjes van de weg te maaien met zijn auto. Hij mishandelde zijn vrouw en had een alcoholprobleem. Na de begrafenis van Younes in de Marokkaanse stad Casablanca ging het koppel een tijdje uit elkaar.

Geen keiharde bewijzen

Xavier Magnée, de advocaat van vader Mohamed, zegt in Het Laatste Nieuws dat hij in het dossier "geen keiharde bewijzen ziet dat de vader zijn zoontje eigenhandig doodde, maar dat de reeks aanwijzingen van schuld wel zwaar wegen". Nog volgens Magnée wil het parket van Henegouwen zijn cliënt voor het hof van assisen brengen.