Direct naar artikelinhoud

Albert Heijn opent supermarkt zonder caissières

De Nederlandse supermarktketen Albert Heijn heeft een nieuwe vestiging geopend waar geen medewerkers achter de kassa's staan. Klanten moeten hun boodschappen zelf inscannen.

Wie denkt dat er helemaal geen medewerkers in de winkel in Amsterdam aanwezig zijn, denkt wel mis. Die zijn er wel degelijk, en het zijn er net zoveel als in andere, vergelijkbare winkels met kassa's, aldus Albert Heijn. "Ze hebben alleen een andere rol. Ze zijn er om de klanten te verwelkomen, hun vragen te beantwoorden, hen op weg te helpen bij het zelfscannen en de benodigde controles uit te voeren."

Klanten die in de vestiging in Amsterdam gaan winkelen kunnen in de winkel kiezen voor verschillende vormen van scannen; met een handscanner, met hun mobiele telefoon en met de zelfscankassa. De woordvoerster van de keten gaf wel aan dat er contant geld aanwezig is in de supermarkt, voor bijvoorbeeld mensen die lege flessenbonnetjes inleveren.

Albert Heijn gaat de interesse in het nieuwe filiaal grondig analyseren en dan bekijken of er meer worden geopend. Een tijdschema is daar niet voor.