Direct naar artikelinhoud

Anderlecht-top niet naar clash op Sclessin

De top van Anderlecht blijft zondag weg van de topper op Standard. Roger Vanden Stock en Philippe Collin zijn de beledigingen en het onveiligheidsgevoel op Sclessin beu. Manager Herman Van Holsbeeck zal Anderlecht namens het paars-witte bestuur vertegenwoordigen.

Anderlecht zal zondag op Sclessin van bestuurswege alleen vertegenwoordigd worden door Herman Van Holsbeeck en enkele kleinere bestuurders. Ook ex-manager Michel Verschueren is van plan om naar Sclessin af te zakken, maar voorzitter Roger Vanden Stock en secretaris-generaal Philippe Collin laten de match samen met enkele andere belangrijke bestuurders aan zich voorbij gaan.

Officieel gaat het niet om een boycot. "Door een samenloop van omstandigheden kunnen Roger Vanden Stock en Philippe Collin zondag niet aanwezig zijn", laat Anderlecht-woordvoerder David Steegen weten. "De club zal vertegenwoordigd worden door Herman Van Holsbeeck."

Uit goede bron vernemen we evenwel dat Vanden Stock en Collin niet meer naar Sclessin willen, omdat ze daar al jarenlang aanhoudend beledigingen naar hun kop geslingerd krijgen. Met name Vanden Stock is het al langer beu dat de Anderlecht-bestuurders op Sclessin met een onveiligheidsgevoel geconfronteerd worden. De Defour-tifo die Standard-fans op 25 januari ontrolden voor de aftrap van Standard-Anderlecht, heeft de aversie van een trip naar Sclessin alleen maar in de hand gewerkt bij het Anderlecht-bestuur.

Algemeen manager Herman Van Holsbeeck trekt zondag wel naar Sclessin. Daarmee voldoet Anderlecht aan de regels, die voorschrijven dat een club op verplaatsing altijd vergezeld moet worden door iemand van het bestuur.

Standard kwam de voorbije week weer in het oog van de storm door de ongeregeldheden in de match op Charleroi. De club riskeert een match achter gesloten deuren, omdat er nog altijd een voorwaardelijke straf open staat naar aanleiding van de Defour-tifo. Ten gevolge van de match op Charleroi besliste de Pro League vrijdag naar middelen te gaan zoeken om te vermijden dat fans met onsportief gedrag een invloed hebben op het resultaat. Veel indruk maakt dat blijkbaar allemaal niet, want STVV-doelman William Dutoit kreeg zondag nog een voorwerp op het hoofd geworpen vanuit het vak met Standard-fans.