Dieven slijpen tralies weg om bij kluis van abdij te raken

© vrs

© vrs

1 / 2
thumbnail: null
thumbnail: null

Dieven zijn gisteren aan de haal gegaan met de inhoud van de kluis van abdijcafé Het Moment in Averbode. “De daders slepen drie tralies weg voor het venster en slepen dan een gat in de grote kluis”, zegt verantwoordelijke Peter Meulendijks.

Raf Vanmechelen

Het was de vroege bakker van de abdijwinkel naast de horecazaak in de abdij van Averbode die de feiten omstreeks 6 uur vaststelde.

Alarm omzeild

“Hij heeft het alarm afgezet om dan aan het werk te gaan”, zegt Peter. “Ik had het de avond voordien geactiveerd. Vreemd genoeg wisten de daders de bewegingsdetectoren te omzeilen. Bij de alarmcentrale werden geen onregelmatigheden vastgesteld.”

De daders slepen drie tralies weg voor een venster in de lange abdijmuur en klommen zo naar binnen om bij de kluis te raken. “Daar hebben ze dan een gat in geslepen om hun slag te slaan”, aldus de verantwoordelijke. De buit loopt wellicht in de duizenden euro's, maar met zekerheid kan Peter dat niet zeggen. “Het cash geld van de horecazaak en de winkel wordt niet geteld. Het gaat om de omzet van het weekend. Op maandag zijn we gesloten en het geld wordt op dinsdag opgehaald door een firma. We moeten de afrekening van de kassa nog nagaan om te zien wat er met bankkaarten en cash werd betaald. Dan pas kunnen we de gestolen som kennen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen