Direct naar artikelinhoud

Hier scoor jij je droominterieur St. Vincents

Shoppen in Antwerpen, voor ons kent het geen geheimen meer. Op zoek naar wooninspiratie? Wij tonen je waar jij het interieur van je dromen samenstelt.

Echt een concept store uit de boekjes, deze in een oude drukkerij. Letterlijk alles is hier te koop: van tapijt tot zetel. Je vindt er vooral werk van onbekende creatievelingen. Perfecte plek dus om nieuw talent te spotten. Geen wonder dat het succes hier insloeg als een bom!

Kleine Markt 13, 2000 Antwerpen. www.stvincents.co.

Remade in Belgium/

Blikartistik

In dit heerlijke winkeltje maken ze van iets ouds iets mooi en nieuws. Van oude stoffen worden bijvoorbeeld zitzakken gemaakt, en afgedankte serviezen krijgen een nieuw, hip kleedje met een knappe print. Extra leuk: hier betaal je je niet blauw. Een kussen heb je bijvoorbeeld al voor 45 euro.

Driekoningenstraat 28, 2600 Berchem. www.blikartistik.be.

The Recollection

Op zoek naar iets moois voor een of andere hipster? Of wil je dringend je eigen wow-factor wat opkalefateren? Dan is The Recollection jouw ding: in deze freezing coole concept store wil je gewoon alles kopen. Wij zijn vooral fan van de Piet Hein Eek-corner. Juist ja, die man die magische dingen doet met drijfhout.

Kloosterstraat 54, 2000 Antwerpen.

www.therecollection.com.

LoftStyles

Het adresje waar je moet zijn als je op zoek bent naar iets origineels. Zo vind je er oude vliegtuigonderdelen die werden omgeturnd tot meubels of decoratiestukken. Ook skeletten of art-decozeteltjes behoren tot de mogelijkheden. By far ons favoriete adresje in de Kloosterstraat, dit specialleke.

Kloosterstraat 64, 2000 Antwerpen.

www.loftstyles.eu.

Huis van Roosmalen

Het is niet veel postmoderne bouwsels gegeven, maar dit pareltje van bOb Van Reeth aan de Scheldekaaien slaagde er met zijn opvallende zwart-witte design in een echt landmark te worden. Benieuwd naar het interieur? Check de website van Immo De Meester: een van de appartementen in dit gebouw staat te koop!

Goedehoopstraat 1, 2000 Antwerpen.

Koto Antwerp

Deze B&B verwelkomt naar eigen zeggen graag reizigers, shopping addicts, cultuurfreaks, bourgondiërs, gezinnen, romantische zielen, trendy people en Antwerp lovers. Om dat allegaartje te plezieren, heeft het een wel heel verrassend en exotisch interieur tot zijn beschikking. Kom en ontdek!

Miraeusstraat 27, 2018 Antwerpen. www.koto-antwerp.be.

Greenhouse Café

Groen en stad, het blijft soms een moeilijk huwelijk. Gelukkig zijn er creatieve zielen, zoals die achter Greenhouse Café. De hele voorgevel bestaat uit een enorme verticale tuin. Ideale inspiratiebron dus als je het zelf ook zonder privépark moet stellen en toch wat natuur aan je eigen vierkante meters wil toevoegen.

Uitbreidingsstraat 66, 2600 Berchem.

Greenhouse Café op Facebook.

Hadhi

Fairtrade met een hippe toets, dat is het concept van Hadhi. Van de prachtige oosterse lampen tot de kussens en de kaarsenhouders: achter deze musthave spullen zit nog een mooi verhaal ook.

Nationalestraat 79, 2000 Antwerpen. www.hadhi.com.

Cogels-Osylei

In dit betoverend stukje Antwerpen word je helemaal ondergedompeld in de elegantie van de art nouveau. Laat je fantasie er eens op los, en je ziet meteen hoe de Antwerpse bourgeoisie hier ooit kwam flaneren. Ongetwijfeld een van de meest betoverende plekjes van de stad.

Cogels-Osylei, 2600 Berchem. www.visitantwerpen.be.