© *

Hasseltse Goedele werkt met Maasai in Tanzania: "Speciale gewoontes maken het extra interessant"

De 28-jarige Goedele Biesmans trok anderhalf jaar geleden voor haar job naar Tanzania. Een videoploeg volgde haar een dag om een beeld te krijgen bij het werk dat ze er, onder meer met de Maasai, doet.

heve

Na haar studies toegepaste economische wetenschappen en ontwikkelingstudies aan de KULeuven, kwam ze via haar werk terecht in Afrika. "Ik werk nu bij Trias Tanzania als micro-finance advisor." Dat houdt in dat ze het oprichten van spaar- en kredietgroepen in heel geïsoleerde gebieden ondersteunt . "Geen gemakkelijke opdracht", volgens coach Bart, maar "een erg interessante combinatie van economie en ontwikkelingsstudies", volgens Goedele.

In haar job werkt ze vaak samen met leden uit de Maasai stam. "Ze hebben speciale gewoontes. Dat maakt het extra interessant om mee samen te werken."

"Een van de grootste uitdagingen is misschien nog wel om mensen mijn naam juist te laten uitspreken," lacht ze. "Goedele is geen internationale naam, ik krijg vanalles te horen." Kijk in de video mee naar een dag uit het leven van Goedele in Tanzania.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer