Direct naar artikelinhoud

Canvas haalt Club Brugge binnen

De Europese wedstrijd van Club Brugge in de Europa League zal donderdag dan toch op Canvas te zien zijn. De VRT haalde aanvankelijk enkel de uitzendrechten voor één wedstrijd uit die competitie binnen, maar mag na een akkoord met Telenet, alvast tot Nieuwjaar twee wedstrijden per speeldag laten zien.

Bij de laatste veiling van de uitzendrechten voor de Europa League haalde de VRT de '1st pick' binnen. Dat betekent dat ze bij elke speeldag als eerste een wedstrijd mogen kiezen om exclusief op antenne te brengen. Alle andere wedstrijden gingen naar het betaalkanaal Play Sports van Telenet. Voor de eerste speeldag koos de VRT de match Anderlecht-Monaco uit. De wedstrijd van Club Brugge verdween achter de betaalmuur. Alleen staan de Europese wedstrijden van de Belgische ploegen op de evenementenlijst, wat betekent dat ze op een open kanaal te zien moeten zijn.

De regeling heeft een grote impact op het zendschema. De wedstrijd van Club begint om 19 uur, wat betekent dat De afspraak later op antenne moet. Bij Canvas bekijken ze nu hoe ze daar een mouw aan kunnen passen. Mogelijk wordt de eerste helft op Canvas uitgezonden om dan voor de tweede uit te wijken naar het kanaal van Ketnet.