© Dirk Van de Velde

Chickpea moet pand verlaten: “Donderslag bij heldere hemel”

Humuszaak Chickpea trekt binnenkort van de Oudaan naar de Melkmarkt. Een gedwongen verhuis omdat de huiseigenaar het pand verkoopt.

dbw

Tegen midden december opent humuszaak Chickpea, momenteel gevestigd tegenover de politietoren op de Oudaan, een nieuwe zaak op de Melkmarkt. Opvallend, want de zaak was nog geen twee jaar geopend op de huidige locatie. “De verhuis is dan ook geen bewuste keuze”, zegt de Israëlische zaakvoerder Yossi Israël­. “Het is enkel omdat de huiseigenaar het pand heeft verkocht dat ik er vroegtijdig uit moet. Een jammere trend die zich in deze buurt steeds vaker voordoet. Overal moeten kleinere handelaars vertrekken ten voordele van grote merken en ketens. Logisch, want de huurprijzen zijn hier soms echt belachelijk hoog.”

Israël bouwde eigenhandig zijn atelier om en de zaken gingen meteen goed. “Dat ik uit het pand moet, kwam als een donderslag bij heldere hemel.” Na lang zoeken vond de zaakvoerder intussen een betaalbaar pand op de Melkmarkt, dat hij nu volledig in gereedheid brengt. “Het concept blijft identiek hetzelfde als vroeger”, zegt Israël. “We blijven broodjes pita serveren met verschillende humusgerechten, verse bioproducten en een mogelijkheid voor take-out.”

Wanneer de nieuwe zaak open gaat, is nog niet helemaal duidelijk, maar de zaakvoerder hoopt tegen zaterdag 10 december de deuren te openen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER