Familie Trump zorgt voor controverse door diner en armband

Twee incidenten rond Donald Trump veroorzaken controverse. Zo heeft de nieuwe verkozen president gisterenavond onaangekondigd de Trump Tower verlaten om uit eten te gaan, terwijl een grote groep journalisten op hem stond te wachten. Zijn woordvoerders wisten van niks, wat de geruchten voedt dat de entourage van Trump nog niet op punt staat. En ook de armband die dochter Ivanka tijdens een interview droeg, veroorzaakt ophef.

sdv

Als nieuw verkozen president wordt Trump gevolgd door een vaste poule journalisten. Dat is de gewoonte in de VS. De journalisten worden specifiek aangesteld met de job de president te volgen. Gisterenavond zei de woordvoerder van Trump hen dat de gekozen president in de Trump Tower zou overnachten en dat ze naar huis konden gaan.

Maar een uur en een kwartier later verliet Trump met zijn familie toch het gebouw om te gaan eten in het beroemde steakhouse ‘21 Club’. Toen een journalist die daar toevallig ook zat te eten hem daar zag binnenwandelen, begon de chaos. De journalist verstuurde een filmpje op Twitter van de feestelijke ontvangst van Trump. De woordvoerder van Trump viel uit de lucht. Hij moest in de tweet ontdekken waar zijn baas zat en repte zich naar het restaurant. De hele poule journalisten volgde in zijn zog.

© AP

Intussen had de politie de straten echter afgezet. Wie een perskaart voor New York had mocht door, en begon voor het restaurant te wachten op Trump. Maar journalisten met een andere perskaart moesten enkele straten verderop wachten achter het politielint. Waar het zicht hen bovendien nog ontnomen werd door een afvalcontainer.

Sinds Trump vorige week verkozen werd tot president blijven er geruchten circuleren dat de samenstelling van de presidentiële entourage niet vlot verloopt. Voor de journalisten is dit voorval een nieuw bewijs van het onprofessionalisme van team Trump.

Incident met armband

Bij het eerste televisieinterview dat Trump gaf, samen met zijn vrouw Melania en dochter Ivanka, gebeurde ook al een incident. Ivanka droeg tijdens het interview een opvallende gouden armband. Onmiddellijk na de uitzending van het interview stuurde haar modebedrijf ‘Ivanka Trump Fine Jewelry’ via mail reclame rond voor het juweel dat te zien was op de CBS.

Een initiatief dat duidelijk ingaat tegen de voorschriften voor de scheiding van het publieke ambt dat de Trumps nu bekleden en hun commerciële activiteiten. "Er werd gevreesd dat de Trumps het presidentschap gingen gebruiken als marketingmiddel, en dat is dus nu al gebeurd. Wat gaat dat zijn als hij echt president is?", klinkt het in Amerikaanse media.

© rr

© AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer