Direct naar artikelinhoud

'Geldwolf' Sterling met dood bedreigd na transfer

Raheem Sterling (20) ruilt Liverpool voor Manchester City. De ploeg van Vincent Kompany betaalt 68 miljoen euro voor de aanvaller, wat heel wat stof doet opwaaien. Op Twitter werden zelfs doodsbedreigingen geuit. De Britse politie start een onderzoek.

Racistische verwijten, doodsbedreigingen en dreigementen om zijn 3 jaar oude dochter te ontvoeren. Raheem Sterling krijgt het sinds zijn overstap van Liverpool naar Manchester City heel zwaar te verduren op de sociale media. Helaas schering en inslag bij elke grote transfer in Engeland. Zo kreeg Petr Cech ook allerlei verwijten naar zijn hoofd bij zijn overstap van Chelsea naar Arsenal.

Sterling wordt door de meeste Liverpool-fans afgeschilderd als een geldwolf. Begin januari weigerde hij een nieuw contract te tekenen bij de Reds, waardoor hij 140.000 euro per week kon verdienen. Sindsdien keerde een deel van het publiek zich tegen hem.

Dat hij nu voor Manchester City kiest is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten. Alleen overschrijdt de manier waarop sommigen hun ongenoegen uiten de grenzen van het fatsoen. De politie van Liverpool heeft dan ook een onderzoek geopend.

"Het taalgebruik in sommige tweets is weerzinwekkend", klonk het in een statement. "We nemen deze bedreigingen zeer ernstig en ze worden onderzocht. Mensen die zich online schuldig maken aan bedreigingen of racistisch taalgebruik kunnen worden vervolgd en veroordeeld."

Sterling reisde zondag niet mee naar Thailand voor het begin van de Aziatische tour van Liverpool, hij bleef in Engeland om de details van zijn contract met City te bespreken.