Direct naar artikelinhoud

E40 opnieuw uren dicht door ongeval

Voor de derde keer in een maand tijd zorgde een ongeval voor urenlang stilstaand verkeer op de E40 tussen Brussel en Gent. Hoeft dat zo lang te duren?

Om 23.30 uur maandagavond kreeg een Britse truck een klapband. De chauffeur kwam tegen een brugpijler terecht en overleed. Tot iets voor acht gisterochtend was de autosnelweg helemaal afgesloten. Pas iets voor tien waren de rijstroken opnieuw vrij.

Meer dan 10 uur lijkt lang voor de afhandeling van een ongeval. "Eind vorig jaar kondigde verkeersminister Ben Weyts (N-VA) maatregelen aan om ongevallen beter af te wikkelen", zegt Joris Vandenbroucke, fractieleider voor sp.a in het Vlaams Parlement. "Het ging onder meer over fototechnologie waarbij het mogelijk zou zijn om na het nemen van beelden snel met opruimen te beginnen. Er zou ook een 'ongevalregisseur' worden aangesteld, iemand die de afwikkeling van zware incidenten coördineert. Een jaar eerder had de vorige minister, Hilde Crevits, die ook al aangekondigd. Ik kan maar hopen dat men daar al ergens mee staat, want ik heb er niets meer van gehoord."

Ook Verkeerscentrum Vlaanderen vindt dat het sneller moet kunnen. "Je mag geen mirakels verwachten, maar in zes à zeven uur zou het moeten lukken", zegt woordvoerder Hajo Beeckman.