Direct naar artikelinhoud

Anderlecht onderhandelt met Boussoufa

Wordt derde keer goede keer voor Anderlecht en Mbark Boussoufa? Beide partijen zijn 'in gesprek' en nooit eerder lagen de standpunten dichter bij elkaar dan nu. Boussoufa ziet een terugkeer naar Anderlecht absoluut zitten, Herman Van Holsbeeck moet eerst de uitgaande transfer van Mitrovic zien af te ronden.

Meer nog dan de komst van Ezekiel, zou de terugkeer van Mbark Boussoufa (30) de zomertransfer van Anderlecht zijn. Tenzij Herman Van Holsbeeck natuurlijk een spits uit zijn hoed tovert, als vervanger van Mitrovic, waar iedereen van achterover valt.

Op 29 juli 2015, bij de voorstelling van Ivan Obradovic als eerste zomeraanwinst van Anderlecht, gaat manager Herman Van Holsbeeck ook op een aantal transferdossiers in. "Boussoufa en Ezekiel, dat is geen spek voor onze bek. Die zijn voor ons niet haalbaar", zegt de manager die avond schalks. Intussen weet iedereen dat Ezekiel dicht bij een transfer naar het Astridpark staat en kunnen wij u melden dat Anderlecht ook de gesprekken met Boussoufa is opgestart.

Boussoufa heeft nog een contract voor één jaar bij zijn huidige club Lokomotiv Moskou lopen. Een contractverlenging in Moskou is niet meteen aan de orde. Wil de club nog iets terugzien van de 15 miljoen die het in de zomer van 2013 aan Anzji betaalde, dan moet het Boussoufa nu verkopen.

Sinds Besnik Hasi trainer van Anderlecht is, komt de naam Boussoufa bij iedere transferperiode steevast op tafel. Hasi heeft nooit weggestoken een onvoorwaardelijke fan van 'Bous' te zijn en ook nu is de paars-witte coach de grootste pleitbezorger voor een terugkeer van de dubbele Gouden Schoen (2006 en 2010). Maar ook Roger Vanden Stock is steeds de hoop blijven koesteren Boussoufa ooit terug te halen. Alleen was dat financieel niet mogelijk.

Met een jaarsalaris van 4 miljoen bruto en nog een forse transfersom erbovenop, was een transfer van Boussoufa naar Anderlecht de voorbije jaren gewoon uitgesloten. Vandaag liggen de kaarten echter anders. Boussoufa wil zelf heel graag terug naar België en Lokomotiv heeft intussen aangegeven niet echt moeilijk te willen doen.

Boussoufa naar het Astridpark halen blijft voor Anderlecht financieel echter een zware dobber. Herman Van Holsbeeck zal eerst moeten verkopen voor hij met alle partijen aan tafel kan gaan zitten. Maar als hij straks Mitrovic van de hand kan doen voor 18 miljoen euro, dan moet hij zeker in staat zijn Boussoufa zn een valabele diepe spits, naast Ezekiel, binnen te halen.

Hasi onzeker

Voor Besnik Hasi begint het allemaal wel erg spannend te worden. "Ik weet nog niet welk systeem we in de competitie zullen gebruiken. Kan ook niet. Ik heb op dit moment geen enkel zicht op hoe mijn ploeg er bij de competitiestart of over een maand zal uitzien. Afhankelijk van het aanwezige spelersmateriaal zullen we ook onze tactiek aanpassen."

Een goede verstaander heeft niet meer uitleg nodig. Hasi verwees naar de afwezigheid van zowel Mbemba als Mitrovic in de basiself, die deze zomer Anderlecht zullen verlaten. "De grote moeilijkheid is dat we niet weten hoe we aan het seizoen zullen beginnen. Met of zonder Mitro? Met of zonder Chancel? Als ze vertrekken, wie worden hun vervangers? Herman Van Holsbeeck is daar druk mee bezig. Maar één ding is zeker: als Mbemba en Mitrovic over twee weken nog niet vertrokken zijn, staan ze wel in de ploeg bij de start van de competitie. Ik kan ze niet aan de kant blijven houden."