Direct naar artikelinhoud

Ophaalactie 11.11.11 succesvol, ondanks crisis

De jaarlijkse ophaalactie van 11.11.11 lijkt volgens de eerste resultaten ongeveer hetzelfde te zullen opbrengen als vorig jaar.

"De economische crisis begint nu echt te wegen bij veel Vlamingen en toch zijn de mensen nog erg solidair met de allerarmsten. Dat is hartverwarmend om te zien", zegt algemeen directeur Bogdan Vanden Berghe. "Vooraf hadden we gezegd dat we heel tevreden zouden zijn met een jaarresultaat als dat van vorig jaar. Dat was toen liefst 5,8 miljoen euro en die status quo lijkt nu minstens behouden."

Defensie op zoek naar auteurs van kritisch rapport

Het ministerie van Defensie is een intern onderzoek gestart om na te gaan wie het kritisch legerrapport heeft geschreven dat eerder deze week uitlekte.

Het rapport, dat aan enkele hoge officieren wordt toegeschreven, stelt dat Defensie kampt met een acuut personeelstekort en dat de staat van het militair materieel bedroevend is. Volgens een goed ingelichte bron werd een onderzoek gestart dat gerechtelijke gevolgen kan hebben. Het rapport toont immers alle kenmerken van een officieel document, maar geen enkele officiële instantie heeft zo'n rapport besteld.

Justitie kan zorgverleners dit jaar niet betalen

Zowat 300 tandartsen, psychiaters en therapeuten die op zelfstandige basis gezondheidsdiensten in de gevangenissen verstrekken, zullen dit jaar niet meer worden uitbetaald. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Justitie Annemie Turtelboom (Open Vld) aan Kamerlid Kristien Van Vaerenbergh (N-VA), zo meldt De Zondag. Sommige zorgverleners wachten al sinds juli op hun geld.

Turtelboom erkent dat de facturen sinds juli niet meer betaald zijn, omdat de regering de budgetten bevriest. Van Vaerenbergh vreest dat zelfstandigen hierdoor niet meer voor Justitie zullen willen werken.