Direct naar artikelinhoud

Peter Van de Veire

Peter Van de Veire (41) start deze ochtend op MNM met Marathonradio. Met Tom De Cock presenteert hij 17 dagen lang afwisselend elk 24 uur aan een stuk.

Elke week vuurt Media.com een batterij vervelende vragen af op een mediapersoonlijkheid. Slechts bij één vraag volstaat het antwoord 'vervelende vraag'.

'Ik wou pastoor worden, maar het werd radio en tv'

Waarin lijkt u op uw vader?

"Ik heb zijn ongelimiteerde positieve blik op het leven geërfd, ik werk ook veel te veel, geniet van alle dwaze dingen en in het leven en blijk ook dezelfde aanleg voor een uitgesproken dubbele kin te hebben."

Wat hebt u meegekregen van moederszijde?

"De kronkel om alles nét iets anders te zien dan de andere mensen. Als ik haar kleerkast bekijk, weet ik ook waarvan ik mijn enthousiasme over kledij en verkleedpakken heb gehaald. En haar taal: woorden om een wwonkamer mee te behangen. Ze is gewoon een zeer lieve vrouw. En misschien heb ik dat ook wel een beetje meegekregen."

Naar wie kijkt u op?

"Naar alle helpers in deze wereld. Mensen die 's morgens om halfzes klaar staan om oude en minder oude mensen te helpen in bijvoorbeeld bejaardentehuizen. En in deze periode: alle studenten die wroeten om hun diploma te halen."

In wiens schoenen zou u graag eens een dag lang staan?

"In koning Alberts schoenen. Ik denk dat die mens wat aflacht. En als ik dan alle politici persoonlijk een mail zou kunnen sturen als Koning: 'Doe nu toch gewoon eens een beetje meer uw best en doe vandaag iets schoons voor de mensen. Ga iedereen eens kussen of zo'."

In wiens schoenen zou u zeker niet willen staan?

"In die van koningin Fabiola."

Hebt u u speciaal voorbereid op de marathonradio?

"Veel minder dan vorig jaar. Omdat ik vorig jaar twee weken gestrest heb, amper geslapen had en bijgevolg een hese stem had vanaf uur 1. Dit jaar ben ik vooral bezig geweest met De ochtendshow op MNM en de opnames voor Sing That Song, de nieuwe muziekshow op Eén. Dus behalve een paar onderbroeken strijken en goed nadenken over wat we allemaal willen doen: niks speciaals."

Wat is uw hatelijkste eigenschap?

"Te weinig neen kunnen zeggen. En ik beschik volgens velen ook over een behoorlijk arrogante blik. Om iedereen te troosten: ik denk op dit moment uitsluitend aan een heliumballon die de lucht ingaat."

Wat kunt u beter dan wie ook?

"Mensen goed gezind wakker maken op de radio. En mijn naam boeren."

MNM of Eén?

"Nooit zomaar je kindje verloochenen. MNM dus."

Van welk programma waar u aan meewerkte hebt u spijt?

"Van geen enkel. Uit elke ervaring leer je wel iets. Alhoewel ik wel blij ben dat ik nooit meegewerkt heb aan Container. Zoek het gerust even op."

Facebook of Twitter?

"Twitter. Ik heb een tijdje voor een experiment van MNM-dj Bert Beauprez mijn sociale media op slot gedaan en ik heb ze niet gemist; behalve Twitter. Een aanrader trouwens, want je houdt uren tijd over."

Op welk VTM-programma bent u jaloers?

"Om even terug te keren: Blind Date. En: Rad van fortuin. Het beste tv-format ooit verzonnen."

Wat is uw ultieme ambitie?

"Rad van fortuin presenteren."

Welk beroep had u willen uitoefenen als u niet voor radio en tv zou werken?

"Ik wou als kind dolgraag pastoor worden. Goede zaak dat ik niet in de boosheid ben blijven volharden. Ik denk dat ik nooit een echt beroep zou kunnen uitoefenen. Daarvoor leef ik te veel op een kleurrijke planeet."

Dag Allemaal of Story?

"Joepie."

Raakt negatieve kritiek u?

"Alleen als die komt van mensen die ik graag zie en waardeer."

Bent u ijdel?

"Absoluut. Ik ben de Astrid Bryan van mijn generatie."