Direct naar artikelinhoud

Nieuw incident tussen Balotelli en coach Mancini

VOETBAL - Mario Balotelli is niet meteen de makkelijkste om mee om te gaan en al zeker niet als hij op de bank moet starten. Dat mocht zijn trainer Roberto Mancini dit weekend ondervinden. Hij gaf zijn spits slechts vijf minuten speeltijd tegen Arsenal, dat in de 82ste de gelijkmaker scoorde (1-1). Na het eindsignaal trok Balotelli naar zijn coach, die niet echt oor leek te hebben naar de tirade die volgde. Mancini legde zijn hand op de rug van Balotelli en duwde hem naar de spelerstunnel. Op de persconferentie achteraf minimaliseerde Mancini het incident. "Ik herinner me niet veel. Het is mogelijk dat ik hem duwde. Ik weet ook niet meer of hij me iets vroeg en dat is ook niet belangrijk. Hij mag denken dat het belangrijk is. Misschien reageerde hij zo, omdat hij niet mocht starten. Ik zal het hem nog eens vragen."

Standard in beroep tegen schorsing spits Ezekiel

VOETBAL - Het bondsparket vordert twee speeldagen schorsing voor Ezekiel, na zijn uitsluiting vorige vrijdag tegen AA Gent. Standard en de speler hebben beslist dat voorstel niet te aanvaarden. "Ezekiel heeft een blanco strafregister", zegt coach Ron Jans. "Hij maakte een strafbare beweging met de arm, maar raakte de tegenstander niet. Bovendien beging de tegenstander in dat duel eerst drie overtredingen op Ezekiel die onbestraft bleven. Ik ben van oordeel dat Imoh recht heeft op verzachtende omstandigheden en een mildere straf." Normaal moet Ezekiel vandaag voor de Geschillencommissie verschijnen, maar Standard vroeg uitstel met het oog op de bekermatch vanavond op Moeskroen-Péruwelz. Toen Ezekiel zich gisterenmiddag blesseerde, trok de club die vraag weer in.

Drie op drie voor Belgen op Challenger Orléans

TENNIS - David Goffin (ATP 55), Xavier Malisse (ATP 59) en Ruben Bemelmans (ATP 125) hebben zich alledrie geplaatst voor de tweede ronde van het Challengertoernooi van het Franse Orléans. Tweede reekshoofd Goffin was in zijn partij duidelijk sterker dan de Franse kwalificatiespeler Nicolas Renavand (ATP 335). Hij haalde het na 1u03 met tweemaal 6-3 en botst in de tweede ronde op de Duitse qualifier Nils Langer (ATP 337) of de Amerikaan Steve Johnson (ATP 168). De als derde geplaatste Malisse rekende in twee korte sets af met de Franse kwalificatiespeler Antoine Escoffier (ATP 523) en haalde het na 49 minuten met 6-2 en 6-0. In de volgende ronde wacht de Litouwer Ricardas Berankis (ATP 85). Bemelmans klopte de Franse wildcardspeler Albano Olivetti (ATP 217) met 4-6, 7-6 en 6-4.

Forfaitzege voor Roma omdat stadion Cagliari niet af is

VOETBAL - De Italiaanse voetbalbond heeft AS Roma tot winnaar verklaard van het zondag afgelaste duel met Cagliari. Cagliari-AS Roma had moeten plaatsvinden in het Stadio Is Arenas, de nieuwe voetbaltempel van Cagliari, maar het stadion was nog niet helemaal afgewerkt. Het duel op Sardinië kon niet doorgaan omdat de club zonder toestemming van de lokale autoriteiten toeschouwers wilde binnenlaten in het stadion. De gemeente verbood Cagliari daarop uit veiligheidsoverwegingen om de wedstrijd te spelen. Roma diende een klacht in en won voor de groene tafel. De voetbalbond besliste gisteren dat de thuisclub blaam treft en bepaalde de eindstand op 3-0 voor de bezoekers uit Rome. Daarmee steeg de club naar de vijfde plaats in de Serie A.