Direct naar artikelinhoud

Anderlecht biedt Mboyo vier jaar

Ilombe Mboyo kan een contract voor vier jaar tekenen bij Anderlecht. De aanvaller van AA Gent is zo goed als rond met paars-wit en moet de vervanger van Dieumerci Mbokani worden. Gent wil 5 miljoen voor zijn spits. Anderlecht wil 12 miljoen voor 'Dieu'.

De komst van Mboyo naar Anderlecht is gekoppeld aan het vertrek van Mbokani in het Astridpark. Maar voorlopig is 'Dieu' nog niet weg. Vorige week bezocht hij Dinamo Kiev, waar hij een riant contract voor drie jaar kreeg voorgeschoteld. Maar de aanvaller heeft duidelijk zijn zinnen op Engeland gezet.

Liefst bij een topclub, maar die stonden nog niet aan de deur van Herman Van Holsbeeck. De interesse van West Bromwich, Swansea en Norwich was al eerder gekend. De voorbije dagen heeft ook promovendus Hull City zich gemeld én een concreet bod uitgebracht: 8 miljoen euro. "Vier miljoen te weinig", antwoordde Van Holsbeeck, die 12 miljoen wil voor zijn topschutter.

Speler in ruil

Het bod dat Dinamo Kiev uitbracht benadert veel meer de door Anderlecht gevraagde transferprijs. Indien zich geen Engelse (sub)topper meldt, is de kans niet ondenkbeeldig dat zowel Anderlecht als zijn makelaar Mbokani overtuigen naar Kiev te verhuizen.

Ilombe Mboyo moet de vervanger van Mbokani worden. De 26-jarige aanvaller wil graag met Anderlecht de Champions League in en zat vorige zaterdag aan tafel met Herman Van Holsbeeck. Paars-wit biedt Mboyo een contract voor vier jaar aan, een voorstel waar de speler zich in kan vinden.

Vraag is evenwel hoe Gent zich opstelt. De Buffalo's staan niet weigerachtig tegenover een transfer van Mboyo naar Anderlecht, maar manager Michel Louwagie heeft een transferbedrag van 5 miljoen voor zijn spits voor ogen. In eerste instantie wil Louwagie de transfer in cash geld verzilverd zien, maar hij staat ook open voor een constructie waarin ook een speler in ruil wordt betrokken.

Louwagie dacht eerst aan Vargas, maar die wil Anderlecht nog niet verlaten en hoopt zich komend seizoen te bewijzen. Chavarria en De Sutter zijn ook genoemd en de voorbije dagen circuleerde ook de naam van Samuel Armenteros, de 23-jarige Cubaans-Zweedse spits die Anderlecht tijdens de winterstop overnam van het Nederlandse Heracles.

Sterkhouders

Anderlecht editie 2013-2014 zal er alvast helemaal anders uitzien dan dit seizoen. Biglia is bijna van Lazio Roma, Mbokani en Kouyaté kunnen naar Dinamo Kiev maar hopen op de Premier League en Jovanovic is einde verhaal in het Vanden Stock stadion. Tom De Sutter geniet intussen ook interesse van Hamburg.

Tegenover de sterkhouders die vertrekken stelt paars-wit voorlopig Thorgan Hazard, Ilombe Mboyo én de eigen jeugd. Maar op het bureau van Herman Van Holsbeeck liggen nog zeker dossiers voor twee centrale verdedigers en een ervaren, buitenlandse, verdedigende middenvelder.