Direct naar artikelinhoud

Elisabeth Murdoch wil vader Rupert niet opvolgen

Elisabeth Murdoch heeft "absoluut geen ambitie" om haar vader op te volgen als hoofd van het mediabedrijf News Corporation. Dochter Murdoch staat momenteel aan het hoofd van het productiehuis Shine, dat onder andere het programma Masterchef levert aan de BBC en sinds vorig jaar ook deel uitmaakt van

News Corporation. Maar Elisabeth Murdoch gaf nu ook zelf toe dat haar invloed binnen het mediabedrijf niet kan worden geminimaliseerd.

Zo was zij een van de mensen die Rebekah Brooks aanmoedigde om ontslag te nemen. Brooks was tot vorig jaar CEO van News International, het onderdeel van News Corporation dat onder andere News of The World overkoepelde. Ze werd daarom mee verantwoordelijk geacht voor de afluisterpraktijken van News of The World. Ook James Murdoch, voormalig voorzitter van News International, kreeg van zijn zus Elisabeth te horen dat hij best opstapte. James Murdoch is sindsdien adjunct-operationeel directeur van News Corporation.

"Mensen geloven graag dat het er in onze familie aan toe gaat als in een soap. Dat is helemaal niet zo. Hoewel de voorbije periode een nachtmerrie was", aldus Elisabeth Murdoch. "Al was het niet zo erg als voor de slachtoffers van de afluisterpraktijken." Elisabeth Murdoch geloofde haar vader daarom ook toen hij sprak over de meest nederige dag van zijn leven op het moment dat hij moest verschijnen voor de commissie die de afluisterpraktijken van News of The World onderzocht.