Direct naar artikelinhoud

'Dutroux denkt dat hij vrijkomt'

Ronny Baudewyn, de advocaat van Marc Dutroux, zal zijn bezoek aan het jubileumcongres van de Nederlandse Orde van Advocaten eind vorige week in Amsterdam niet licht vergeten. De bommelding die volgens bronnen op de ochtend van het congres binnenkwam was immers voor hem bedoeld, zo schrijft de Nederlandse krant NRC Handelsblad.

Het congres was voor journaliste Petra de Koning van NRC meteen een goede gelegenheid om de advocaat van de Belgische kindermoordenaar op de rooster te leggen. Die bleek niet eens op de hoogte van de aanvraag van Dutroux om de gevangenis te verlaten onder elektronisch toezicht, zo stelt de krant verbaasd vast.

Volgens Baudewyn wordt het steeds moeilijker om een gesprek te hebben met Dutroux. Hij verliest steeds meer het contact met de werkelijkheid. "Hij zit in zijn eentje in de recreatieruimte als de rest eet. Als een gevangenbewaarder het te goed met hem kan vinden, wordt die vervangen. Dutroux doolt voortdurend rond in zijn eigen verhaal, zonder klankbord of tegenwerping."

Dutroux denkt dat het perfect mogelijk is dat hij vrijkomt. "Ik heb hem al meteen in het begin gezegd dat dat niet zal gebeuren. Daar was hij heel kwaad over."