Direct naar artikelinhoud

Cipiers Namen dreigen met staking na komst Farid le Fou

In de gevangenis van Namen dreigt een staking na de overbrenging van Farid 'le Fou' Bamouhammad. Het personeel pikt het speciale regime niet dat de beruchte gedetineerde geniet.

"Het is hallucinant", klinkt het bij de vakbonden. "Men heeft ons een dienstnota van twee pagin's overgemaakt." Ook vinden ze de gevangenis onaangepast om hem te ontvangen. Ze pleiten voor een aangepaste instelling met hoge beveiliging.

Broer van bokser Junior Bauwens buiten vervolging

De autistische broer van bokser Jean-Pierre 'Junior' Bauwens is door de onderzoeksrechter in Gent buiten vervolging gesteld voor onopzettelijke doding van zijn vader. De minderjarige jongen is niet strafwaardig door zijn geestestoestand, zegt advocaat Walter Van Steenbrugge. De schietpartij was een ongeval. Zijn toen 15-jarige broer zou het wapen uit de zakken van zijn vader gehaald hebben en ongewild gevuurd hebben.

Bewoners protesteren tegen komst nieuwe gevangenis in Haren

Tijdens de Brusselse gemeenteraad heeft het bewonerscomité van Haren geprotesteerd tegen de komst van de nieuwe gevangenis. Ze vroegen hoe de stad Brussel de levenskwaliteit in Haren zal garanderen eenmaal de gevangenis van 18 hectare gebouwd is. Onder de 4.500 Harenaren bestaat al enige tijd ongerustheid over de komst van een supergevangenis voor 1.200 gedetineerden.

Dynamische informatieborden langs A12 en E19

Het Agentschap Wegen en Verkeer plaatst binnenkort vier dynamische infoborden op de A12 en de E19. De nieuwe borden moeten weggebruikers beter en sneller informeren. Twee borden worden morgennacht gezet op de A12 ter hoogte van het knooppunt met de N16 in Willebroek. Op de E19 komen er later in het najaar nog twee borden ter hoogte van Mechelen. Totale kostprijs: 1 miljoen euro.