VIDEO. Dit is meteen de meest sexy mannequin challenge

De mannequin challenge is de hype van het moment. Sportploegen, fitnessclubs en zelfs het campagneteam van Hillary Clinton waagden zich er al aan. De bedoeling is dat je met een groep onbeweeglijk blijf staan, en dan iedereen filmt alsof het beeld bevroren is.

Een van de meest populaire versies tot nu toe is die van fitnesser Bradley Martyn. Samen met vijf afgetrainde vrouwen gaat hij zich voor enkele indrukwekkende en gewaagde poses.

De making-off:

Ook Rode Duivels houden indrukwekkende Mannequin Challenge

© rr

De Rode Duivels konden niet uitblijven in de nieuwste rage op sociale media: de Mannequin Challenge. De kunst is om een filmpje te maken waarin de deelnemers als paspoppen stokstijf stil proberen te staan. En het moet gezegd: de Rode Duivels kunnen dat erg goed, stilstaan...

Aan uitblinkers geen gebrek: Batshuayi die aan het truitje trekt, Hazard met een relaxte pose op de grond (uiteraard), een valsspelende Vertonghen, de opscheppende Courtois of de etende Lukaku...

Naakte Ronaldo

Het is niet de eerste keer dat een nationale voetbalpoeg zich waagt aan de Mannequin Challenge, en ongetwijfeld niet de laatste. Eerder deze week deelden Cristiano Ronaldo en zijn Potugese ploegmaats al hun poses aan de wereld. Met uiteraard Ronaldo in ontbloot bovenlijf:

Ook 'Thuis' doet mee met nieuwste internethype

© HBVL

De mannequinchallenge is de nieuwste internethype. Het opzet is simpel: doen alsof je een actie uitvoert, maar perfect stil blijven staan, net zoals een paspop. Uiteraard moet dat allemaal gefilmd worden en gedeeld op sociale media. Ook de cast van de Eén-serie 'Thuis' is helemaal mee met de nieuwste trend. Op de set maakten onder meer Joy Anna Thielemans, Moora Vander Veken en Bill Barberis een mannequinchallenge en het resultaat deelden ze op de Instagram-account van het programma.

De acteurs uit 'Thuis' hebben al heel wat bekende voorgangers. Zangeres Beyoncé was een van de eerste celebrities die de nieuwe rage oppikte. Tijdens een kleine reünie met haar collega's van Destiny's Child maakten ze een leuk filmpje.

Ook Hillary Clinton waagde zich aan de uitdaging. Terwijl ze met het vliegtuig onderweg was naar een verkiezingsmeeting nam ze samen met zanger Jon Bon Jovi, enkele mensen van haar entourage en journalisten aan boord de tijd om de challenge tot een goed einde te brengen.

PXL-studenten doen Mannequin Challenge tegen alcoholmisbruik

Studenten communicatiemanagement moeten mee zijn met de nieuwste hypes. Om te bewijzen dat dat ook echt het geval is, hebben de studenten van de opleiding aan de Hasseltse hogeschool PXL vanmiddag een Mannequin Challenge gedaan. Het opzet van de nieuwste rage is simpel: stokstijf blijven staan terwijl het lijkt dat je een handeling uitvoert. De studenten willen met hun challenge alcoholmisbruik én de Rode Neuzen Dag in de kijker zetten.

IN BEELD. Mannequin challenge verovert internet

Mensen die verstijven tot mannequinpoppen in een gekke houding en een camera die als stille getuige door het in de tijd bevroren tafereel glijdt. Dat is het simpele, maar succesvolle recept van een nieuwe rage die het internet en de sociale media verovert. Mannequin Challenge heet het, en sportvedetten, wereldleiders, fitnessfanaten en studenten lijken er vandaag een nieuwe hobby in gevonden te hebben.

Onze Rode Duivels, popster Britney Spears, Hillary Clinton, Michelle Obama en de Cleveland Cavaliers, de spelers van Club Brugge,.. Het lijstje is eindeloos. De video's kan u alvast hier bekijken, het verhaal achter de rage leest u in het volledige artikel.

De Rode Duivels en hun supporters

Hillary Clinton

Dallas Cowboys

Britney Spears

New York Giants

Sunderland

Dortmund

PSG

Juventus

Rae Srummerd

Club Brugge

Waar komt de nieuwste internethype vandaan?

thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Mensen die verstijven tot mannequinpoppen in een gekke houding en een camera die als stille getuige door het in de tijd bevroren tafereel glijdt. Dat is het simpele, maar succesvolle recept van een nieuwe rage die het internet en de sociale media verovert. Mannequin Challenge heet het, en sportvedetten, wereldleiders, fitnessfanaten en studenten lijken er vandaag een nieuwe hobby in gevonden te hebben.

De Mannequin Challenge lijkt het tegenovergestelde van de The Harlem Shake, een internetrage die tussen februari en april 2013 zijn hoogtepunt kende. Daarbij danste een groep - vaak uitgedost in de mafste outfits - op de tonen van ‘Harlem Shake’ van de Amerikaanse elektroartiest Baauer. Dagelijks werden duizenden filmpjes op YouTube geplaatst en vooral in kleedkamers van sportclubs en in studentenhuizen werd er gretig gefilmd.

Bij de Mannequin Challenge is het net de bedoeling dat alle personen een onnatuurlijke pose aannemen zoals een paspop en beweeg- en geluidloos blijven staan terwijl de cameraman door deze moderne versie van het tableau vivant wandelt.

Wereldrecord

Waar de nieuwe internetrage vandaan komt, is vrij duidelijk. Het eerste filmpje werd op 26 oktober de wereld ingestuurd door de onbekende Twitteraarster Blackie, een jonge Amerikaanse uit Florida. Sinds de hiphopgroep Rae Sremmurd zelf zo’n filmpje maakte ter promotie van hun song ‘Black Beatles’ wordt het nummer gebruikt als soundtrack voor de uitdaging. Rae Sremmurd introduceerde de Mannequin Challenge zelfs tijdens een live-optreden. De rappers vroegen het publiek om allemaal stokstijf te blijven staan om enkele seconden later helemaal uit het dak te gaan. De heisa leidde zelfs tot een reactie van de echte Beatle Paul McCartney, die prompt zijn eigen Mannequin Challenge inblikte.

De Amerikaanse artiest Marshmello heeft voorlopig het wereldrecord op zijn naam staan: hij betrok afgelopen weekend ruim zesduizend concertgangers in Los Angeles in de grootste Mannequin Challenge tot dusver.

Leon Bailey

Afgaande op wat YouTube te bieden heeft, lijkt de nieuwe trend vooral populair in fitnesszalen en in kleedkamers van de grootste sportclubs ter wereld zoals American footballteams New York Giants en Dallas Cowboys. Basketbalploeg Cleveland Cavaliers ging nog een stap verder. De spelers konden zelfs first lady Michelle Obama overtuigen om mee te doen tijdens een bezoek in het Witte Huis.

Ook spelers van Europese voetbalclubs Dortmund, Sunderland, PSG, Juventus, Club Brugge en het Portugese elftal - met de onvermijdelijke Cristiano Ronaldo in slip - hebben al hun steentje bijgedragen aan de rage. Dichter bij huis postte KRC Genk-speler Leon Bailey eergisteren op Instagram al een grappig stilleven van hem en zijn vrienden. Studenten van PXL maakten van de rage gebruik om meer aandacht te vragen voor alcoholmisbruik.

Toegegeven, in de krant komt deze nieuwe internetrage niet helemaal tot zijn recht, maar op onze website kunt u een hele compilatie bekijken van de beste Mannequin Challenges.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer