Rook in Luik: Standard-Anderlecht werd gisteravond gestaakt na een half uur.
Volledig scherm
Rook in Luik: Standard-Anderlecht werd gisteravond gestaakt na een half uur. © Photo News

Dé vragen na de farçe op Sclessin: wat riskeert Anderlecht? Wat deden de spelers gisteravond nog?

Belgisch voetbalDe crisis van Anderlecht heeft gisteravond op Sclessin een ab-so-luut dieptepunt bereikt. Nadat de eigen fans vanaf minuut één meermaals vuurpijlen en bommetjes op het terrein gooiden, zag scheidsrechter Eric Lambrechts zich nog voor de rust genoodzaakt de wedstrijd definitief te staken bij een 2-0-voorsprong voor Standard. Enkele prangende vragen na de farçe op Sclessin op een rij.

80 reacties

  • Gerry Cle

    5 jaar geleden
    Bommen gooien om het tij te keren als de ploeg dreigt te verliezen is een vaak gebruikte tactiek op standard. Gezien het succes daarvan mag het niet verbazen dat dat overgenomen wordt. Ik deel de mening van Erwin Van Roy. De strafmaat voor de wandaden van supporters moet voor iedere ploeg dezelfde zijn. Het is ook absurd dat een ploeg zwaar zou gestraft worden terwijl men de echte daders ongestraft zou laten.
  • Fabrice Braccio

    5 jaar geleden
    Wel Guido , voor het afsteken van vuurwerk krijg je een boete.Die zal Standard dan ook krijgen.Voor het onderbreken van een wedstrijd krijg je 2 waarschuwingen, de derde keer wordt de match definitief stilgelegd.In dit geval zijn de Mauve sups tot 3x toe verantwoordelijk voor de onderbreking en enkel zij schuldig.En Jean de bezoekende stewards zijn verantwoordelijk voor het fouilleren van de bezoekende supporters.Dus als er iets illegaals binnengeraakt is ligt de schuld bij hen.
  • Jean Gobin

    5 jaar geleden
    5-0 ,rest van Po zonder hun eigen aanhang en play off verder zetten met -6 punten om de verdere gang van zaken niet in de play off in gedrang te brengen is de enige juiste beslissing nu ..bij mij weten heeft de scheidsrechter niet afgefloten omdat de match 4 minuten later begon Guido Volkaerts... anderlecht was gewaarschuwd ze hebben het zelfs afgeroepen bij de volgende onderbreking match gedaan ..ze hebben het imago van de play off om zeep geholpen .
  • Guido Volkaerts

    5 jaar geleden
    En Standard riskeren die nu ook een straf omdat dank zij hun wangedrag de match 10 minuten later moest beginnen...??? Lijkt mij hier een geval van uitlokking, provocatie en wederzijdse schuld dus match herspelen achter gesloten deuren...
  • Erwin Van Roy

    5 jaar geleden
    Het hoort noet thius op een voetbal veld. Maar wat me opvalt is dat de rsca haters nu veel harder reageren dan in de tijd toen standard sumporters bommen op het veld richting Proto gooiden de ref 3 maal de match stillegde maar schrik had om de wedstrihd te staken. Maar nu moet rsca zwaar gestraft worden. Geef hen dezelfde straf als standard toen.