Direct naar artikelinhoud

'Belgium House' verrijst in hartje Londen

Het BOIC, het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité, richt op de Spelen in Londen voor het eerst een 'Belgium House' in. Hartje Londen, op de historische site 'Inner en Middle Temple' vlak bij de Thames, moet het Belgium House een ontmoetingsplaats worden voor alle Belgische supporters.

Mits betaling van 5 pond krijgen de Belgen toegang tot het complex waar ook atleten en journalisten welkom zijn. Het idee van een Belgium House bestaat al enkel jaren en krijgt nu pas concreet vorm. "Het is nu makkelijker omdat de Spelen in de recente geschiedenis nooit dichterbij werden georganiseerd", zegt BOIC-voorzitter Pierre-Olivier Beckers. "En andere reden voor de oprichting van een Belgium House is het hoge aantal tickets voor supporters. We hebben er 35.000, drie keer zoveel als in Peking. Er is ook de grote delegatie atleten. We verwachten 100 tot 120 atleten te sturen, wat de grootste delegatie zou zijn sinds Montréal 1976."

Volgens Piet Moons, marketingverantwoordelijke van het BOIC, is de Belgische situatie niet te vergelijken met de Nederlandse. In Londen zullen onze noorderburen deze zomer naar vierjaarlijkse gewoonte opnieuw voluit feesten in het Holland Heineken House. "In Nederland gaat het initiatief uit van Heineken zelf. Zij nodigen hun partners uit. Bij ons is het omgekeerd en trekt het BOIC aan de kar, in samenwerking met onze partners. Het zou tegenover hen niet kunnen van het Belgium House een Stella House te maken."

Kostprijs voor het project: één miljoen euro, met dank aan de verschillende overheden en de bijdragen van een groot aantal commerciële partners. Om het Belgium House enigszins te promoten zal Eddy Merckx, voorzitter van het Ontwikkelingscomité voor de Belgische Sport, zich per fiets naar Londen begeven. Het Belgium House zal even lang bestaan als de Spelen duren: van 27 juli tot 12 augustus.

Van de 35.000 tickets die het BOIC overigens kreeg, zijn er nog zo'n 3.000 beschikbaar. Nagenoeg voor alle sporten, alleen jumping en zwemmen zijn uitverkocht en ook voor het tennis en judo loopt de voorraad stilaan leeg, zo meldt organisator Suseia. Al wie onze dames- en/of herenploeg uit het hockey aan het werk wil zien, moet nog even wachten tot de loting voor het hockeytoernooi bekend is.